Opetus- ja neuvontahenkilöstön luomuosaamisen nostaminen “Luomuosaamisen kasvuloikka”
Tilaisuuden tavoitteena on pohtia, miten varmistetaan ruokaketjun opettajien ja neuvojien luomuosaaminen. Miten luomuosaamisen koulutustarpeeseen vastataan?
Kenelle
Eri koulutusasteiden opettajat, tutkimuksen, neuvonnan ja hallinnon edustajat.
Ohjelma
9.00-10.15 Alustukset
- LUKOKE -nykytilaselvityksen tulokset ja koulutustarpeet
kehittämispäällikkö Outi Vahtila, Hämeen ammattikorkeakoulu - Miten tehdään osaamisen kasvuloikka? Tekemisen kautta osaamiseksi
tutkijayliopettaja Laura-Maija Hero, Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Edu
10.15-11.30 Pohdittavia kysymyksiä
- Miten luomu tulisi integroida osaksi opetussuunnitelmaa ja koulutuksen toteutuksia?
- Millaiseen osaamisen tasoon pitäisi päästä eri koulutustasojen ja eri alojen näkökulmasta?
- Mitkä ovat keskeiset sisällöt eri koulusaloilla ja koulutuksissa?
- Millaista järjestettävän täydennyskoulutuksen tulisi olla?
- Miten koulutus tulisi järjestää?
- Löytyykö valmiita konsepteja, verkostoja ja toimintamalleja, joissa koulutus voitaisiin toteuttaa?
- Miten saavutetaan mahdollisimman hyvä tuotos-panos –suhde?
- Kuka/ketkä ovat keskeiset toimijat henkilöstökoulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa?
- Mistä löytyy Suomen parhaat luomuosaajat?
- Miten täydennyskoulutuksen rahoitus tulisi järjestää?