Hyppää sisältöön

Ruo­ka­Koor­di­naat­ti

Yhteistyöllä ja koordinaatiolla kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijämaakunnaksi

Hämeen liitto. Regional council of Häme. Kirjoitettu mustalla. Ylhäällä punainen vaakuna.
HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli

Hank­keen tie­dot

HankeRuo­ka­Koor­di­naat­ti
Kesto1.11.2022-31.12.2024​
To­teut­ta­jatHä­meen am­mat­ti­kor­kea­kou­lu
Ra­hoit­ta­jatHank­keen ko­ko­nais­ra­hoi­tus on 143 120 €, josta 100 183 € Hä­meen lii­ton Aluei­den kes­tä­vän kas­vun ja elin­voi­man tu­ke­mi­sen (AKKE) ra­hoi­tus­ta. HAM­Kin oma­ra­hoi­tuso­suus 42 937 €
Bud­jet­ti143 120 €

RuokaKoordinaatti-hanke kokoaa yhteen ruoka-alan eri toimijoita varmistaen, että niin maaseutuyrityksillä kuin elintarvikkeita jalostavilla yrityksillä tai hankintaketjuja kehittävillä toimijoilla on riittävä osaaminen ja tieto ympärillä tapahtuvasta toiminnasta ja kehittämisestä.

Ruoka-alalla uskotaan yhteistyöhön sekä innovatiiviseen yhteiskehittämiseen. Kanta-Hämeessä on yhteisenä tavoitteena kehittyä kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijämaakunnaksi. RuokaKoordinaatti-hankkeen keskeisenä tavoitteena on 1. lisätä alueen yritysten ja muiden toimijoiden tietoisuutta TKI-toiminnasta aina alkutuotannosta jalostavaan teollisuuteen asti, 2. kehittää yhteisiä käytänteitä sateenvarjohankkeena toimijoiden kohtaamiseen ja verkostoitumiseen sekä tiedon välittämiseksi, 3. kirkastaa Hämeen ruokastrategiaa ja ylläpitää tähän liittyvää toimintasuunnitelmaa ja 4. jakaa tietoa rahoitushauista kansallisiin ja kansainvälisiin rahoitusinstrumentteihin.

Koh­de­ryh­mä

Hankkeen kohderyhmänä ovat alueen nykyiset ja tulevat ruokaketjussa toimivat kantahämäläiset yritykset, alkutuotannon toimijat sekä jalostavat elintarvikeyritykset.

Toiminta-​alue

Kanta-Häme.

To­teu­tus

Tästä osiosta löydät tietoa hankkeen toteuksesta ja toimenpiteistä.

Yh­teys­tie­dot