Hyppää sisältöön
Home HAMK ensi kertaa mukana Tutkijoiden yössä 30.9.

HAMK ensi kertaa mukana Tutkijoiden yössä 30.9.

Tutkijoiden yön tapahtumiin osallistuu vuosittain yli miljoona ihmistä eri puolilla Eurooppaa. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä tieteen vaikutuksia jokapäiväiseen elämään ja tuoda tutkimusta ja tutkijoita lähemmäs yleisöä.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulu osallistuu ensimmäistä kertaa eurooppalaiseen Tutkijoiden yö tapahtumaan, jota vietetään tänä vuonna perjantaina 30. syyskuuta.

HAMKin Tutkijoiden yön tapahtumat järjestetään Hämeenlinnan pääkirjastossa ja ne ovat kaikille avoimia. Kirjastotorilla hamkilaiset tutkijat keskustelevat eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Aiheina ovat kestävä rakentaminen ja kiertävä tavara, luontoyhteys ja omavaraisuus sekä älyvaatteiden mahdollisuudet työelämässä.

Lisäksi Tutkijoiden yössä on erilaisia toiminnallisia pisteitä. Pääkirjaston ylätasanteella voi tutustua robotiikkaan, älysormukseen ja eksoskeletoniin. Pääoven tuntumassa, säästä riippuen joko ulko- tai sisäpuolella, pääsee suodattamaan likaista hulevettä eri materiaalien läpi ja tutkimaan, missä piilevät kaupungin parhaat hiilivarastot.

“Ammattikorkeakoulujen tutkimustoimintaa ei tunneta kovin hyvin. Meillä HAMKissa on töissä sata tutkijakoulutuksen saanutta tohtoria tai lisensiaattia, joilla on valtava määrä osaamista”, tapahtumaa järjestänyt tutkijayliopettaja Maria Lassila-Merisalo toteaa.

“Tutkijoiden yö on perinteikäs ja hieno tapahtuma, ja olemme iloisia, että pääsimme esittelemään toimintaamme juuri kirjastoon, joka on luonteva ihmisten ja tiedon kohtaamispaikka.”

Tutkijoiden yö Hämeenlinnan pääkirjastossa pe 30.9.2022 klo 16–19, tutustu tästä ohjelmaan.

Lisätiedot:

HAMKin tutkimus-sivut