Hyppää sisältöön
Home HAMK selvittää mahdollisuuksia siirtää Riihimäen kampuksensa Asemanseudulle

HAMK selvittää mahdollisuuksia siirtää Riihimäen kampuksensa Asemanseudulle

Hämeen ammattikorkeakoulu haluaa kartoittaa vaihtoehtoja Riihimäen kampuksensa uudelle sijainnille. Tavoitteena on uudistaa tilat vastaamaan kehittyviä opetuksen ja tutkimuksen tarpeita sekä lisätä kaupungin elinvoimaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Hämeen ammattikorkeakoulu selvittää mahdollisuuksia löytää HAMKin Riihimäen kampuksen toiminnoilleen soveltuva sijainti Riihimäen Asemanseudulla. Samalla Hyria koulutus (Hyria) ostaisi käyttöönsä ammattikorkeakoulun nykyisen Riihimäen kiinteistön. Uusi kampus voisi sijoittua Matkakeskuksen alueelle, joko jo olemassa oleviin tai uusiin tiloihin tai Veturitallien pohjoispuolelle.

Siirtymällä Asemanseudulle vahvistettaisiin HAMKin kampuksen saavutettavuutta, kasvua ja kilpailukykyä. Lisäksi HAMK haluaa uudistaa opetustilojaan siten, että uudenlainen oppiminen DBE-mallin (Design Based Education) mukaisesti mahdollistuu. Tärkeänä edellytyksenä on myös kehittää opiskelija-asumista Riihimäellä, jotta opiskelijamäärä voi kasvaa hallitusti.

”Toteutuessaan uusi kampus elävöittää merkittävästi Riihimäen ydinkeskustaa ja tukee sen kehittämistä. Sen myötä olemme yhä tiiviimmin yhteydessä laajenevaan metropolialueeseen. Haluamme luoda opiskelijoille innostavan ja modernin ympäristön, jossa työelämä ja yritykset ovat mukana jokapäiväisessä työskentelyssä. Ammattikorkeakoulumme on myös sitoutunut vahvaan ja syvenevään yhteistyöhön Hyrian kanssa”, kertoo HAMKin rehtori Pertti Puusaari.

Nykyisiä koulutuksia Riihimäen kampuksella ovat konetekniikka, tieto- ja viestintätekniikka sekä liikenneala. Uusina koulutuksina aloittavat 2024 Sustainable Urban Design sekä ICT and Robotics.

Aiesopimus HAMKin, Riihimäen kaupungin ja Hyrian välillä

Kampuksen siirtymistä käsitellään HAMKin, Riihimäen kaupungin sekä Hyrian välisellä aiesopimuksella, jonka HAMKin ja Hyrian hallitukset ovat aiemmin tällä viikolla hyväksyneet. Aiesopimus etenee maanantaina Riihimäen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Aiesopimus ei ole luonteeltaan sitova. Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa toimijoiden yhteinen tahto.

Lisätietoja