Haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin
aokk:n henkilöstöä
Ihmisiä kävelemässä HAMKin kampuksella

Haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin

Sinä osaat, opeta se muille – Pätevöidy opettajaksi

Sinustako ammatillinen opettaja, ammatillinen erityisopettaja tai ammatillinen opinto-ohjaaja? Haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin järjestetään valtakunnallisesta joka tammikuu. HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun koulutukset alkavat touko- tai elokuussa riippuen valitusta koulutuksesta. Lue alta lisää koulutuksistamme, hakuinfoista tai ole meihin yhteydessä.

Hakuaika: Vuoden 2022 hakuaika on päättynyt 20.1.2022. Seuraava hakuaika on 3.-19.1.2023.
Hakemukset: Opintopolku-palvelun kautta

 

Uusi ura mielessä? Pätevöidy opettajaksi!

Kouluttaudu ammatilliseksi opettajaksi HAMKin opettajankoulutuksessa. Voit suorittaa 60 opintopisteen laajuiset opinnot 10-13 kuukaudessa, ja voit opiskella töiden ohessa monimuoto-opintoina Hämeenlinnassa, Lahdessa, Espoossa tai Turussa tai täysin verkko-opintoina. Tarjolla on myös englanninkielinen verkkoryhmä, sekä Hämeenlinnassa kokoontuva tekniikan alan monimuotoryhmä. Tarkemmat tiedot tarjolla olevista opiskeluryhmistä löydät koulutuksen sivuilta.

Valmistuttuasi ammatilliseksi opettajaksi, eli AmOksi, voit toimia opettajana ammatillisessa oppilaitoksessa sekä mahdollisesti ammattikorkeakoulussa. Koulutus antaa myös yleisen pedagogisen pätevyyden.

Opinnot alkavat: Touko- tai elokuussa
Valmistuminen: Seuraavan vuoden kesäkuussa

Hakuinfot

Järjestimme tammikuussa kaksi hakuinfoa verkossa. Nauhoitteet eivät ole enää julkisesti saatavilla. Mikäli haluat tietoa hakemisesta, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse.

Lisätiedot

Lue tarkemmin koulutukseen hakemisesta:

Kehity opettajana ja kouluttaudu erityisopettajaksi

Opi tunnistamaan opiskelijoiden vahvuuksia ja erityisen tuen tarpeita kouluttautumalla ammatilliseksi erityisopettajaksi. Koulutuksessa opit myös käyttämään ja soveltamaan monipuolisesti erityisopetusmenetelmiä ja pedagogisia malleja. Voit suorittaa 60 opintopisteen laajuiset ammatillisen erityisopettajan opinnot 13 kuukaudessa töiden ohella hybridiopintoina Hämeenlinnassa. Ammatillinen erityisopettajankoulutus on opettajille suunnattu jatkokoulutus, jonka edellytyksenä on ammatillisen koulutuksen opettajan pätevyys.

Koulutuksessa yhdistyvät itsenäisesti ja ryhmässä tapahtuva opiskelu, joita oppimistehtävät, lähi- ja verkkotapaamiset rytmittävät. Erityisopettajan opinnot vaativat sitoutumista opintoihin, itseohjautuvuutta ja omatoimista aktiivisuutta. Osaamisperustaisuudessa korostuvat itseohjautuvuuden lisäksi ver­taisoppiminen, -arviointi ja yhteisöllisyys. Tutki­valla ja kehittävällä työotteella kehitetään omaa erityispedagogista osaamista ja teoreettisesti hallittua opetustyötä. Lisätietoja opiskelusta löydät koulutuksen omilta sivuilta.

Opinnot alkavat: Toukokuussa
Valmistuminen: Seuraavan vuoden kesäkuussa

Hakuinfo

Järjestimme tammikuussa hakuinfon verkossa. Nauhoite ei ole enää julkisesti saatavilla. Mikäli haluat tietoa hakemisesta, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse.

Lisätiedot

Lue tarkemmin koulutukseen hakemisesta:

Ura uusille urille opinto-ohjaajana?

Hae ammatilliseen opinto-ohjaajankoulutukseen! Ammatillisesta opinto-ohjaajankoulutuksestamme saat eväät opinto- ja uraohjaukseen, ja valmistut opinto-ohjaajaksi 6-13 kuukaudessa. Opinnot voi suorittaa verkko- tai hybridiopintoina Hämeenlinnassa, tai pääkaupunkiseudulla Espoossa. Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus on opettajille suunnattu jatkokoulutus, jonka edellytyksenä on ammatillisen koulutuksen opettajan pätevyys.

Opinnoissa yhdistyvät ryhmämuotoinen opiskelu, pienryhmätyöskentely, kirjalliset oppimistehtävät ja verkko-opiskelu. Opinto-ohjaajan toimintaympäristöön sisältyvät sekä käytännön työ- ja kehittämistehtävät oppilaitoksessa tai korkeakoulussa, verkostoissa, verkossa ja pienryhmässä. Opiskelu vaatii työpajapäivien lisäksi aikaa itsenäiseen etätyöskentelyyn ja sitoutumista ryhmän opinto-ohjelmaan. Lisätietoja opiskelusta löydät koulutuksen omilta sivuilta.

Opiskelu alkaa: Toukokuussa
Valmistuminen: Seuraavan vuoden kesäkuussa

Hakuinfot

Järjestimme kaksi hakuinfoa verkossa. Nauhoitteet eivät ole enää julkisesti saatavilla. Mikäli haluat tietoa hakemisesta, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse.

Lisätiedot

Lue tarkemmin koulutukseen hakemisesta:

A new career as a Professional Teacher?

HAMK School of Professional Teacher Education offers Teacher Education programme also in English. The 13-month and 60 ECTS programme is conducted fully online and can be completed also while working. After graduation, you are a qualified teacher that can work in vocational education and possibly also in the universities of applied sciences in Finland. Studies begin in August.

Application period: The application period for 2022 ended on 20 January 2022. The next application period will take place from 3 January to 19 January 2023.
Applications: via Studyinfo-service.

Application info session

HAMK School of Professional Teacher Education organized an info session for interested applicants for the 2022 application period on 5 January 2022. The recording is no longer available online. If you have questions about the admission process, please contact us via email.

More information

For more information, please visit the following links or contact us at opehaku@hamk.fi (we are out of office during July 2022):

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Yli 60-vuotias opettajakorkeakoulu antaa hyvät valmiudet ammatillisen opettajan työhön, sekä opettajan jatkokoulutuksiin erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi. HAMK on vuodesta toiseen ollut vetovoimainen opiskelupaikka opettajaksi haluaville, ja HAMK on usein valittu opiskelupaikaksi aiempien opiskelijoiden ja kollegoiden suosituksista. HAMKin ammatillisella opettajakorkeakoululla on vuosina 2017-2020 olleet Suomen parhaimmat valmistumisluvut Opetushallituksen tilastopalvelu Vipusen mukaan.

Vuonna 2022 HAMKin ammatillisen opettajankoulutuksen otettiin 360 uutta opettajaopiskelijaa, 55 erityisopettajaopiskelijaa ja 53 opinto-ohjaajaopiskelijaa. Vuoden 2023 aloituspaikat julkaistaan myöhemmin syksyllä 2022.

Tiedustelut ja lisätietoa 

opehaku@hamk.fi (Lomailemme henäkuun 2022 ajan)

Tarkemmat koulutuskohtaiset tiedot

www.hamk.fi/aokk

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU