Hyppää sisältöön

Aktivoi opiskelijatunnus

Kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi opintopolussa tai suoraan opintojaksolle Avoimessa AMK:ssa sinulle on luotu HAMKin opiskelijatunnus ja saat sähköpostiviestin tunnuksen aktivoinnista sekä kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotosta.

Tunnus ei ole aktivoitavissa ennenkuin olet saanut “HAMK tunnuksen aktivointi” -sähköpostiviestin “Identity Services (no reply) <identity_services_noreply@hamk.fi>” – osoitteesta.

Kun olet saanut sähköpostin on tunnus valmiina aktivoitavaksi. Huomaa, että automaattiset viestit voivat päätyä roskapostikansioon.

Sinun pitää itse aktivoida opiskelijatunnuksesi hyvissä ajoin ennen opintojesi alkua.

Tee alla kerrotut kaksi asiaa, jotta saat tunnuksesi toimimaan:

1. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkamista:

Mene sivulle id.hamk.fi ja aktivoi tunnuksesi


2. Aktivoi kaksivaiheinen tunnistautuminen eli mfa (multifactor authentication)

mene sivulle aka.ms/mfasetup ja ota kaksiosainen vahvennus käyttöösi.

Huomioithan että, jos edellisen opinto-oikeutesi päättymisestä on alle 28vrk niin viestiä ei välttämättä tule lainkaan ja tunnusten voimassaolo jatkuu normaalisti.

Käyttäjätunnuksia ei lähetetä sinulle sähköpostilla, saat selville tunnuksesi HAMK Tunnistautumispalvelusta eli muista ottaa tunnus itsellesi ylös aktivointivaiheessa.

Käyttäjätunnus on muotoa kayttajatunnus@student.hamk.fi.

Voit kirjautua käyttäjätunnuksella opiskelijasähköpostiisi, opintojen Moodle työtilaan ja käyttää HAMKin IT-palveluita. Myös Googlen pilvipalveluihin kirjaudutaan käyttäjätunnuksella, joka on muotoa kayttajatunnus@student.hamk.fi.

Lisätiedot ja apua ongelmatilanteisiin ServiceDeskistä.