Hyppää sisältöön

LUME

Luovat web3 – ajassa

Euroopan unionin osarahoittama

Hankkeen tiedot

HankeLuovat web3 – ajassa
Kesto1.1.2024-30.6.2026
ToteuttajatMetropolia (Päätoteuttaja),
HAMK,
Arcada,
Humak,
SeAMK
RahoittajatEuroopan sosiaalirahasto plus (ESR+), kansallisena rahoittajaviranomaisena toimii Hämeen ELY-keskus.
Budjetti102 490€ (HAMKin osuus)

Luovien alojen sisältöjen tekijöille ja tuottajille metaversumi, DAOt, digitaalisen taiteen maailma ja NFT’t tarjoavat uusia ansaintamalleja.

Nämä web3 ajan toimintamallit vaativat uudenlaista digitaalista osaamista ja myös ansaintamallien osaamista. Luovat web3 ajassa kehittää luovan alan sisällöntekijöiden ja välittäjien web3 ympäristössä tarvittavaa osaamista ja uudistaa samalla laajasti kotimaista luovan alan koulutusta vastaamaan web3 ajan vaatimuksia tuottaen pitkäaikaista muutosta luovan alan innovaatio- ja sen kautta kasvupotentiaaliin.

Hanke pohjautuu Luovat metaversumissa esiselvityshankkeeseen, jossa on paikannettu kehittymisen esteenä olevat vajeet digitaalisessa osaamisessa.

Kohderyhmä

Luovilla ja kulttuurialoilla toimivat työikäiset, luovan alan web3 kouluttajien ekosysteemi julkisella-, yksityisellä ja kolmannella sektorilla, Keskiasteen ja korkea-asteen luovien ja kulttuurialojen ammatteihin kouluttautuvat valmistumisvaiheen opiskelijat, Erilaisissa muutostilanteissa olevat työnantajat ja työntekijät sisältäen myös kulttuurialan sisällön tekijät ja tuottajat muilla toimialoilla (esim. ICT-ala, jonka kanssa tehtävä yhteistyö tähtää innovaatioiden pilotoinnin kautta syntyvän uuden rajapintaosaamisen juurtumiseen).

Yhteystiedot

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli