Hyppää sisältöön

Z4ABC

Sambia peltometsätalouden, luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston puolesta

Euroopan unionin osarahoittama
HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli

Hankkeen tiedot

HankeSambia peltometsätalouden, luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston puolesta
Kestohuhtikuu 2022-maaliskuu 2026
ToteuttajatKansainvälinen metsäntutkimuskeskus – CIFOR (päätoteuttaja), Luonnonvarakeskus, Viikki Tropical Resources Institute (VITRI), Metsätieteiden osasto, Helsingin yliopisto; Hämeen ammattikorkeakoulu, University of Zambia, Mulungushi University
RahoittajatEuroopan Unionin yhteinen GCCA+/DeSIRA hanke liittyen ilmastonmuutokseen ja kestävään ruokajärjestelmään.
Budjetti

Hankkeen yleisenä tavoitteena on edistää Sambian maa-, metsä- ja elintarvikesektorien ilmaston huomioivaa, tuottavaa ja kestävää siirtymää auttaen saavuttamaan kansallisesti määritetyt sitoumukset liittyen ilmastonmuutoksen hillintään (NDC, Nationally Determined Contributions).

Päätoteuttaja toimii Kansainvälinen metsäntutkimuskeskus CIFOR yhteistyössä kolmen suomalaisen ja kahden sambialaisen akateemisen instituution sekä paikallisen yksityisen sektorin kanssa:

  • Luonnonvarakeskus (LUKE)
  • Viikki Tropical Resources Institute (VITRI), Metsätieteiden osasto, Helsingin yliopisto (HY)
  • Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK)
  • University of Zambia (UNZA)
  • Mulungushi University (MU)

Kohderyhmä

Paikallisyhteisöt maataloudessa, metsätaloudessa ja peltometsäviljelyssä sekä eri luonnon arvoketjuissa Sambesi – Luangwa – Nyika -alueella, suojelualueilla ja niiden puskurivyöhykkeillä. Keskitytään erityisesti heikoimmassa asemassa oleviin ryhmiin, naisiin ja nuoriin.

Hanke tekee yhteistyötä muiden asiaankuuluvien toimijoiden kanssa, kuten paikallisten yritysten ja organisaatioiden, yhteiskunnan eri toimijoiden sekä hallituksen toimijoiden paikallisella ja kansallisella tasolla. Yhteistyön tarkoituksena on tiedottaa asiaankuuluvista strategioista ja päätöksenteosta.

Toiminta-alue

Sambesi – Luangwa – Nyika (ZLN-corridor) alueelta Keski- ja Itä-Sambiaan.

Yhteystiedot