Hyppää sisältöön
Home Rosa löysi HAMKista unelmiensa opinnot

Rosa löysi HAMKista unelmiensa opinnot

Toiselta alalta vaihtanut Rosa Nurminen löysi liiketaloudesta oman juttunsa. Hän rohkaisee kaikkia suuntaamaan niihin opintoihin, jotka kokevat mielekkäiksi.

”Tämä on ollut kaikkea sitä, mitä olen toivonutkin”, toista vuotta liiketalouden päiväopinnoissa opiskeleva Rosa sanoo.

Opinnot olivat Hämeenlinnassa lähes koko ikänsä asuneen Rosan ensikosketus HAMKiin, ja hän sanoo niitä parhaaksi asiaksi, mitä hänen koulutus- ja urapolullaan on tapahtunut.

”Olen tykännyt ihan älyttömästi. En tiedä onko liioiteltua sanoa, että rakastan tätä koulunkäyntiä. Opinnot ovat vielä parempia kuin olin kuvitellut”, Rosa sanoo.

Uudelle uralle

Lukiosta päästyään Rosa lähti toiselle paikkakunnalle, ja opiskeli sairaanhoitajaksi. Ala ei kuitenkaan tuntunut omalta, ja valmistuttuaan hän alkoi haaveilla liiketalouden opinnoista. Opintoihin ei ollut kovin helppoa päästä sisään, koska Rosalla oli jo yksi tutkinto. Pian ovet HAMKiin kuitenkin aukesivat.

”Silloin kun tulin ensimmäistä päivää kouluun, seisoin tuossa pihalla ja mietin, voiko olla totta, että pääsin opiskelemaan tänne. Oli tosi iso onni siitä, että tämä vihdoin toteutuu”, Rosa muistelee.

Parasta opinnoissa on Rosan mielestä ollut erilaiset tapahtumat, kuten Linnan Business Turnajaiset ja moduulit, joissa on ollut vierailevia asiantuntijoita. Yksi opintojen parhaita asioita on ollut myös esiintymisen ja pitchauksen harjoittelu, joka tuli yllätyksenä ensimmäisessä Diilissä.

”Silloin tuli ensimmäistä kertaa tilanne, että täytyi puhua mikrofoniin 80 ihmiselle”, Rosa sanoo.

Hän huomasi, miten paljon pitää esiintymisestä siitä huolimatta, että se jännittää joka kerta. Ensimmäisen vuoden lopulla esiintyminen alkoi vähentyä, ja toisen vuoden alussa Rosa mietti, mistä kokemusta saisi lisää. Silloin hän törmäsi HAMK Marketing Teamiin.

Marketing Teamissa opiskelijat osallistuvat tapahtumiin ja kouluvierailuihin, joissa he kertovat opiskelusta HAMKissa. Rosa osallistui hiljattain pidettyyn Marketing Teamin ensimmäiseen tapaamiseen, josta hän piti paljon.

Mukana työelämässä

Opinnoissa Rosan yllätti, miten vahvasti työelämä on mukana alusta lähtien. Hän uskoo, että siitä on paljon hyötyä tulevaisuudessa.

”Opintojen läpi meille esitellään erilaisia toimijoita ja yrityksiä, ja annetaan valmiina niitä kontakteja”, hän sanoo.

Rosan neuvo on, että ei kannata jäädä alalle, joka ei tunnu omalta.

”Jos huomaat, että se ei ole sun juttu, niin uskalla päästää irti ja hakea uudestaan.”

Kirjoittaja Vilma Häti, markkinointiassistentti