Hyppää sisältöön
Kaksi henkilöä istuvat pöydän ääressä.
Home Koulutushaku

Liiketalous

Koulutusalat

 • Liiketalous
 • Markkinointi
 • Taloushallinto ja kirjanpito
 • Yrittäjyys ja liiketalous

Tutkintonimike

 • Tradenomi (AMK)

Ilmoittautumisaika

 • Kevään yhteishaku 2024

Opetuskieli

 • Suomi

Koulutustyyppi

 • AMK-tutkinto

Opintojentaso

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Kampukset

 • Hämeenlinna
 • Online

Opetusmuodot

 • Lähiopetus
 • Verkko-opetus

Tradenomille bisnesmaailma on täynnä mahdollisuuksia. Liiketalouden koulutus avaa ovia tulevaan!

Liike-elämä tarvitsee dynaamisia tekijöitä, me koulutumme heitä. Meillä opiskelet käytännönläheisesti yhteistyössä oikeiden yritysten ja organisaatioiden kanssa. Opit liiketalouden keskeisiä asioita, kuten esimerkiksi markkinointia, taloushallintoa ja liiketoiminnan suunnittelua. Erilaisissa projekteissa pääset hiomaan yhteistyötaitojasi ja samalla sinulla on mahdollisuus rakentaa verkostoja tulevaa työuraasi varten.

Meiltä saat monipuoliset eväät työuraasi varten, sillä menestyminen erilaisissa organisaatioissa ja toimintaympäristöissä vaatii tradenomilta laaja-alaista osaamista. Koulutuksen jälkeen osaat toimia erilaisissa liiketoimintaympäristöissä asiakaslähtöisyyden, kannattavuuden ja vastuullisuuden näkökulmat huomioiden.

Tavoitteet

Hankit vahvan pohjan liiketalouden eri osa-alueilta, minkä jälkeen suuntaat osaamistasi kiinnostustesi mukaan markkinointiin, taloushallintoon, liiketoiminnan kehittämiseen tai yrittäjyyteen. Voit myös yhdistellä näitä ja täydentää osaamistasi esimerkiksi finanssialan tai tapahtumatuotannon opinnoilla. 

Koulutuksen antama pätevyys

Valmistuttuasi olet asiakaslähtöinen, innovatiivinen ja yhteistyökykyinen tradenomi. Toimit luontevasti niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä työyhteisöissä ja työllistyt yritysten tai organisaatioiden monipuolisiin asiantuntija- ja kehittämistehtäviin. 

Opintojen rakenne

Liiketalouden koulutuksessa voit valita monipuolisen yhdistelmän liiketalouden eri aihealueita. Yhteisten ydinosaamisen opintojen jälkeen suuntaat osaamistasi oman mielenkiintosi mukaan. Meillä voit suuntautua markkinointiin, taloushallintoon ja liiketoiminnan kehittämiseen ja voit halutessasi yhdistellä näitä eri vaihtoehtoja. Profiloivista opinnoista löydät myös esimerkiksi finanssiliiketoiminnan, tapahtumatuotannon ja urheiluliiketoiminnan opintoja. Valintojesi kautta voit luoda juuri sinun näköisesi osaamiskokonaisuuden. 

Tradenomiopintosi antavat hyvän pohjan myös yrittäjyyteen. HAMKin Yritteliäs korkeakoulu -opiskeluympäristö tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä kehittämään omia liikeideoitasi, kasvattamaan liiketoimintaosaamistasi, ratkomaan työelämälähtöisiä liiketoimintahaasteita ja toimimaan erilaisissa tiimeissä. Voit saada meiltä apua oman yrityksen liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen sekä yrityksen perustamiseen. 

Suuntautumisvaihtoehdot

Markkinointi

Markkinoinnin opinnoissa opiskelet markkinoinnin suunnittelua, toteutusta ja tutkimusta monipuolisesti. Opit erilaisia markkinoinnin työtapoja ja perehdyt erityisesti digitaalisiin palveluihin ja markkinointiviestintään. Tutustut palveluliiketoiminnan erityispiirteisiin ja siihen, miten asiakkaan kokemaa tuotteen ja palvelun arvoa luodaan markkinoinnin keinoin. Teemme projekteja yhteistyössä yritysten kanssa. Jos olet jo työelämässä, voit myös hyödyntää omaa työtäsi oppimisessa. Saat myös valmiudet toimia kansainvälisissä markkinoinnin tehtävissä.

Taloushallinto 

Opit kirjanpidon, tilinpäätöksen ja johdon laskentatoimen aihealueita. Voit halutessasi syventää sähköisen taloushallinnon osaamistasi yritysten analysoinnissa ja tilintarkastuksessa sekä verotuksessa. Teemme projekteja yhteistyössä yritysten kanssa, mikä mahdollistaa asiantuntijuutesi kehittymisen jo opiskeluiden aikana. Jos olet työelämässä, voit hyödyntää oppimisessa myös oman työpaikkasi projekteja.

Liiketoiminnan kehittäminen 

Liiketoiminnan kehittämisen opinnoissa opit tunnistamaan eri toimialojen yritysten liiketoimintamahdollisuuksia sekä tarkastelemaan ja arviomaan yrityksen liiketoiminnan nykytilaa ja kehittämisen edellytyksiä. Opit myös käyttämään liiketoimintamuotoilua (Business Design), strategiatyön erilaisia malleja ja kokeilevia työkaluja käytännön toimeksiannoissa tai oman työpaikkasi kehittämisessä.

Osana tutkintoa teet harjoittelun ja opinnäytetyön. Harjoittelussa pääset käyttämään oppimiasi taitoja oman alasi työpaikassa. Opinnäytetyössä tutkit sinua kiinnostavaa aihetta analyyttisesti ja ratkaisukeskeisesti, yleensä yhteistyössä oikean yrityksen tai muun toimeksiantajana toimivan organisaation kanssa.

Hae opiskelemaan!

Kevään yhteishaku 13.-27.3.2024 klo 15

 • Opinnot alkavat: Syksy 2024
 • Opiskelupaikat: 80, joista ensikertalaisille 64
 • Valintatavat: Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

 • Opinnot alkavat: Syksy 2024
 • Opiskelupaikat: 40, joista ensikertalaisille 28
 • Valintatavat: Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

Muut hakuvaihtoehdot

 • Hakuaika: 1.12.2023 – 31.5.2024 klo 15:00
 • Opinnot alkavat: Kevät 2024
 • Pohjakoulutus: Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot
 • Opiskelupaikkoja: 15

 • Hakuaika: 1.12.2023 – 31.5.2024 klo 15:00
 • Opinnot alkavat: Kevät 2024
 • Opiskelupaikat: 1
 • Valintatavat: Harkinnanvaraisuus tai erivapaus

Muita tapoja, joilla voit aloittaa opinnot

Haluaisitko aloittaa tutkintoon johtavat opinnot, mutta yhteishakuun on liian kauan aikaa, tai sinulla ei ole vaadittavaa pohjakoulutusta? Älä huoli, voit aloittaa opiskelun myös muilla tavoilla:

Polkuopinnot

Polkuopiskelijana suoritat tutkintoon kuuluvia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintoja vaadituilla arvosanoilla, voit hakea siirtoa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintosi loppuun normaalisti.

Liiketalouden avoimen sprintti 60 op

Tarvitsetko nykyisessä työssäsi liiketalouden osaamista? Harkitsetko tradenomitutkintoa? Liiketalouden avoimen sprintti on joustava tapa tehdä ammattikorkeakouluopintoja. Sprintti on opintokokonaisuus, jossa opintosuunnitelma perustuu osallistujan ammatillisiin tavoitteisiin.

3 syytä opiskella liiketaloutta!

Saat monipuolisen tutkinnon, joka antaa kattavasti erilaisia uramahdollisuuksia.

Pääset tekemään kiinnostavia työelämäprojekteja oikeiden yritysten kanssa.

Voit valita kursseja laajasti eri aiheista, kuten esimerkiksi markkinoinnista, taloushallinnosta, tapahtumatuotannosta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

Millaista opiskelu on?

Opintojen läpi meille esitellään erilaisia toimijoita ja yrityksiä ja annetaan valmiina kontakteja. Tämä on ollut kaikkea sitä, mitä olen toivonutkin.

Olen tykännyt opiskelusta ihan älyttömästi. Opinnot ovat vielä parempia kuin olin kuvitellut.

Rosa Nurminen
Opiskelija
Liiketalous

Seuraa meitä somessa!

Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:

Opiskelutavat

Päiväopiskelu

Voit opiskella liiketalouden tradenomiksi päiväopiskelijana yhdessä muiden lähiopiskelijoiden kanssa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa. Tässä opiskelutavassa sitoudut opiskeluun, jossa pääasiallinen opiskelu tapahtuu klo 8–16 välillä. Toteutuksessa hyödynnetään monipuolisesti myös verkkoa. Opintosi etenevät ohjatusti oman ryhmäsi mukana ja iltasi vapautuvat vaikkapa työnteolle. Opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti aitoja yritystoimeksiantoja tai omia työtehtäviä ja opit tekemällä. Tutkivien työtapojen avulla haet vastauksia kysymyksiin ja ongelmiin. Opintojen aikana verkostoidut liiketoiminnan ammattilaisten kanssa.

Syksyllä 2024 aloittavan päiväryhmän opinnot alkavat maanantaina 26.8. Hämeenlinnan kampuksella.

Päiväopiskelu kuuluu HAMKin koulutuksen malliin 8–16. Voit lukea tavastamme opiskella lisää täältä:

Monimuoto-opiskelu

Työn ohessa opiskelu HAMKin liiketaloudessa toteutetaan verkko-opintoina, sinun tarvitsee vierailla Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa vain alkuorientaatiossa ja loppuseminaarissa. Ohjaustapaamiset järjestetään joustavasti arkipäivisin, luennot tallennetaan, joten pystyt palamaan tallennusten avulla verkossa järjestettyjen oppimistapahtumien asioihin tarvittaessa. Opintomoduulien oppimistehtävissä hyödynnetään työelämälähtöisyyttä, sekä omia työtehtäviä.

Syksyllä 2024 aloittavan monimuotoryhmän opinnot alkavat keskiviikkona 21.8. etänä.

Monimuoto-opiskelu kuuluu HAMKin koulutusmalliin 18–100, joka on suunnattu kaiken ikäisille oppijoille. Tutustu tapaamme opiskella täällä:

Kampus

Opiskellessasi liiketaloutta päiväopiskeluna, kotikampuksesi on Hämeenlinnan korkeakoulukeskus.

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun ja tutkimustyöhön.

Hämeenlinnan kampuksella on noin 30 koulutusta ja se toimii myös kaikkien HAMKin tutkimusyksiköiden kotikampuksena. Lisäksi korkeakoulukeskus tarjoaa oivat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen niin sisäisille kuin ulkopuolisille toimijoille, joten kampuksella riittää usein vilinää ja vilskettä.

Sinun näköisesi opinnot

Tutkintosi koostuu 210 opintopisteestä ja sisältää neljä peruselementtiä:

Ydinosaamiseen sisältyvät opintokokonaisuudet, eli moduulit, ovat tutkintosi ja ammattitaitosi perusta. Opinnot on suunniteltu tukemaan kehittymistäsi alasi ammattilaiseksi ja ne luovat vakaan pohjan tuleville, vapaammin valittaville opinnoille.

Ydinosaamisen opinnoissa opit muun muassa liiketoiminnan perusteita, liiketoiminnasta käytännössä ja liiketoiminnan kehittämistä.

Osa tutkinnostasi muodostuu profiloivan osaamisen opinnoista, joiden avulla rakennat osaamistasi valitsemaasi suuntaan omien tavoitteidesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden laajentaa, syventää ja täydentää ammatillista osaamista ja persoonallista kehittymistä.

Profiloivissa opinnoissa voit suuntautua markkinointiin, taloushallintoon tai liiketoiminnan kehittämiseen. Voit halutessasi yhdistellä näitä vaihtoehtoja. Profiloivissa opinnoissa on saatavilla myös esimerkiksi tapahtumatuotannon ja urheiluliiketoiminnan opintoja.

Harjoittelussa pääset käyttämään oppimiasi taitoja oman alasi työpaikassa. Liiketalouden koulutuksessa harjoittelu on laajuudeltaan 30 opintopistettä, joka vastaa 20 viikon kokopäiväistä työtä. Harjoittelu voidaan suorittaa yhdessä tai useammassa jaksossa.

Opinnäytetyö on opintojesi loppusuoralla tehtävä kehittämis- tai tutkimustyö, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamistasi ja näyttää valmiuksiasi soveltaa kerryttämiäsi tietoja ja taitoja. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuus, jonka aiheen valitset itse perustuen kiinnostukseesi ja urasuunnitelmiisi. Kannustamme valitsemaan yhdessä yrityksen, tai organisaation kanssa aiheen, jossa pääset ratkomaan aitoa ongelmaa, ja kehittämään siihen ratkaisun.

HAMKin opiskelijana voit muotoilla tutkinnostasi juuri sinulle sopivan. Voit valita erilaisia opintoja meiltä ja maailmalta, sekä suorittaa tutkintoon kuuluvia opintojasi erilaisin toteutustavoin.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön, ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:

Opintoja meillä, muualla ja maailmalla

HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä
Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa
HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.
Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Liiketalouden koulutuksesta!

Monimuotototeutus sopii jo työelämässä oleville, sillä siinä opiskelet tutkinnon joustavasti lähes kokonaan verkossa. Päivätoteutuksen puolella työn ja opintojen yhteensovittaminen on hankalampaa, mutta pystyt myös halutessasi tekemään jonkin verran töitä opintojen ohessa, kunhan vain huolehdit aikataulutuksesta. 

Voit valita useita tapoja kehittää kansainvälisyysosaamistasi opintojen aikana. Eri moduuleihin sisällyttämämme kielten ja viestinnän opinnot sekä englanninkieliset moduulit tukevat kielitaitosi kehittymistä juuri ammatillisesta näkökulmasta. Kieli- ja kulttuuriopintojen lisäksi voit osallistua kansainväliseen toimintaan pienimuotoisemmin, esim. intensiiviviikoilla ulkomailla, tai laajemmin vaihto-opiskelijana kansainvälisissä yhteistyöoppilaitoksissamme. Tämän lisäksi voit myös suorittaa työharjoittelusi ulkomailla tai hakea kansainväliseen kaksoistutkintoon. 

Jäikö kysyttävää?

Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:

Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:

Nopeammin valmiiksi?

Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi, tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.

24 / 7 – opiskelun pikakaista

Voit nopeuttaa opintojasi 24/7 opiskelutavalla, jos sinulla on jo paljon tutkinnon tavoitteiden mukaista osaamista. Opiskelutapa edellyttää sinulta suunnitelmallisuutta, joustavaa ja tehokasta ajankäyttöä sekä oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelytapaa. Keskustele opinto-ohjaajasi kanssa mahdollisuuksista suorittaa opintoja nopeutetusti.

Lue lisää HAMKin 24/7 -opiskelutavasta:

Liiketalouden muuntokoulutus

Liiketalouden muuntokoulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo korkeakoulututkinto tai vastaavat kesken jääneet opinnot ja haluat täydentää osaamistasi liiketalouden tutkinnolla.

Voit valita monimuoto-opinnot verkossa tai päiväopinnot Hämeenlinnan kampuksella. Joustavat opiskelutavat mahdollistavat myös työn ja opintojen yhteensovittamisen.

Lue lisää muuntokoulutuksesta:

Täydennä osaamistasi!

Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?

Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.

Etsitkö jotain muuta?

Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta: