Hyppää sisältöön
Home Säkkiviljely Hämeensaaressa käynnistyy – ilmoittaudu mukaan! 

Säkkiviljely Hämeensaaressa käynnistyy – ilmoittaudu mukaan! 

Hämeensaareen ilmestyy tänä kesänä säkkejä, joissa pääsee kokeilemaan omia kaupunkiviljelytaitojaan. Säkkiviljelijöille tarjotaan viljelysäkit kasvualustoineen, ohjeet alkuun pääsemiseksi sekä viljelyvalmentajan tukea. Ilmoittautuminen säkkiviljelykokeiluun on käynnissä 4.6. saakka.

Säkkiviljelijöiksi haetaan hämeenlinnalaisia, jotka asuvat kantakaupungin tuntumassa. Mukaan ovat tervetulleita kokeneet viherpeukalot, vasta-alkajat, perheet, kaverukset, naapurit tai yksittäiset henkilöt. Ensisijaisesti kokeiluun haetaan osallistujia, joilla ei ole omaa pihaa tai viljelypalstaa. Yhteensä viljelysäkkipaikkoja on parikymmentä.

Säkkiviljelijöille tarjotaan viljelysäkit kasvualustoineen Hämeensaaressa sekä ohjeet alkuun pääsemiseksi. Viljelijöiden tukena on myös viljelyvalmentaja, jolta saa viikoittaisen infopaketin viljelyyn liittyen ja joka on viikoittain tavattavissa paikan päällä Hämeensaaressa. Säkkiviljelijöiltä odotetaan innostunutta asennetta ja sitoutumista säkkiviljelyyn kasvukauden 2021 ajaksi. Säkkiviljelijät hankkivat ja kasvattavat itse siemenet ja taimet, mutta saavat kasvatusvinkkejä ja tukea viljelyvalmentajalta. 

Säkkiviljely tarjoaa yhden tavan viljelyyn kaupunkiolosuhteissa. Hämeensaaressa alkava säkkiviljelyprojekti on osa Kaupunkiviljelystä järkiruokaa -hanketta, jossa kehitetään hajautetun ruuan tuotannon tapoja, tiloja ja paikkoja kaupunkirakenteessa. Ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen (Raki2) ohjelman mukaisesti hanke edistää ravinnekierrätyksen tunnetuksi ja hyväksytyksi tekemistä. Hämeensaaren säkkiviljely toteutetaan yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. 

Hae mukaan säkkiviljelykokeiluun 4.6.2021 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuomas.kuvaja@hamk.fi. Viljely aloitetaan viikolla 23. 

Lisätietoja 

Outi Tahvonen 
Tutkijayliopettaja ja Kaupunkivijelystä hankkeen -projektipäällikkö 
Tutkimusyksikkö HAMK Bio, Hämeen ammattikorkeakoulu 
puh. +358403519352 
outi.tahvonen@hamk.fi 

Tuomas Kuvaja 
Puutarha-alan erikoistumisharjoittelija 
Biotalousosaamisen yksikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu 
puh. +358445512055 
tuomas.kuvaja@hamk.fi