Hyppää sisältöön
Home Events Mustialan lehmien laitumelle lasku 2024

Mustialan lehmien laitumelle lasku 2024

Mustialan kampuksellamme sijaitsevan opetus- ja tutkimusnavetan lehmät lasketaan laitumelle avoimessa tapahtumassa 14.5.2024. Tapahtumassa vieraat pääsevät näkemään lehmien lisäksi alan ja alueen toimijoita, tutustumaan maidontuotantoon sekä oppimaan lisää maataloudesta.

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti järjestävät yhdessä Mustialan kampuksella tapahtuman, jossa kampuksella sijaitsevan opetus- ja tutkimusnavetan lehmät pääsevät kirmaamaan laitumelle kesää varten. Järjestämme ilmaisen ja kaikille avoimen tapahtuman 14.5.2024 klo 10.00 alkaen.

Lehmien seurailun lisäksi sinulla on tapahtumassa mahdollisuus kiivetä opetus- ja tutkimusnavetan ylisille ja kurkata, miltä navetan sisällä näyttää, mitä karjarotuja Mustialassa asuu ja mitä navetan toiminta käytännössä tarkoittaa. Tapahtumaan osallistuvat myös 4H-kerho, sekä Valio välipalapisteellä sekä maitoautollaan, johon osallistujat pääsevät tutustumaan. Tapahtuman osallistujana pääset lisäksi tutustumaan Mustialan maaseutumuseoon sekä historiaa henkivään kampusalueeseen, jossa maatalousalan koulutus on alkanut jo 1840-luvulla.

Tällä hetkellä tilallamme asustelee noin 70 lypsävää lehmää, ja siihen kuuluu 185 hehtaaria peltoa. Tarjoamme kampuksella maaseutuelinkeinojen koulutusta suomeksi ja englanniksi, ja toteutamme vuosittain koe- ja kokeilutoimintaa yhteistyössä alan tutkimuksen, neuvonnan ja yritysten kanssa. Maatilamme Mustialan kampuksella on myös saanut Lighthouse-maatilan statuksen Euroopan komission tunnustamalta luomuverkosto TP Organicsilta, neljän muun eurooppalaisen maatilan kanssa.

Streamaamme tapahtuman Youtuben kautta, joten lehmien riemua on mahdollista seurata myös etänä. Päivitämme Youtube-linkin verkkosivuillemme, ja jaamme sitä HAMK Mustialan sosiaalisen median kanavissa.

Tervetuloa Mustialan kampukselle!