Hyppää sisältöön
Home Terveydenhoitajaksi valmistunut Emma Laakso haaveilee neuvolatyöstä

Terveydenhoitajaksi valmistunut Emma Laakso haaveilee neuvolatyöstä

Emma Laakso valmistui HAMKista terveydenhoitajaksi keväällä 2024. Emma ei alun perin suunnitellut nopeuttavansa opintojaan, mutta hän suoritti tutkinnon lopulta alle kolmessa vuodessa. Tässä auttoi muun muassa opinnäytetyön varhainen aloittaminen sekä työkokemuksen hyväksilukeminen. Valmistumisen jälkeen Emma suuntaa kohti unelmatyötään neuvolassa.

Miksi juuri hoitoala?

Olen aina ollut aika empaattinen ja huolehtivainen sekä pitänyt ihmisten tapaamisesta ja auttamisesta. Siksi lukion jälkeen välivuotena heräsi ajatus, että hoitoala voisi olla oma juttu. Olen aina pitänyt erityisesti lasten kanssa touhuamisesta, koska heillä on niin ihana oma maailmansa. Siitä sitten syntyi idea, että neuvola voisi olla yksi unelmatyöpaikka! Ja siten päädyin hakemaan terveydenhoitajaksi.

Parasta opinnoissa?

Parasta opinnoissa on ollut harjoittelut. Niissä on päässyt hyvin syventämään taitoja sekä oppimaan paljon asioita, joita luennoilla ei ole kerennyt. HAMKilla kävi myös paljon puhujia työelämästä, mikä oli mielestäni mielenkiintoista ja tärkeää.

Mainitsemisen arvoisia ovat myös opiskelukaverit eli tulevat kollegat. Kaikki ovat tavallaan samanhenkisiä ja jaamme saman ammatillisen kiinnostuksen, joten koin, että monen kanssa lähentyi jo ihan ensimmäisinä viikkoina. Heistä olen saanut monta toivottavasti elinikäistä ystävää!

Millainen Hämeenlinna on opiskelijakaupunkina?

Vaikka olen asunut koko opiskeluajan Hämeenlinnassa, on pakko myöntää, etten juurikaan käynyt opiskelijatapahtumissa. Mutta sen tiedän, että Hämeenlinnassa niitäkin on ollut. Toki Hämeenlinnassa on kuitenkin opiskelijamyönteisyyttä, kun esimerkiksi ravintoloista, kauneushoitoloista yms. saa opiskelija-alennusta!

Suoritit opintojasi nopeutetusti. Miten se onnistui?

Minulla ei ollut mitenkään tarkoitus nopeuttaa opintoja. Toisen opiskeluvuoden keväällä sain kuitenkin harjoittelupaikasta opinnäytetyön aiheen ja aloin työstää sitä silloin. Halusin myös saada kasaan 140 opintopistettä ennen toista opiskelijakesää, jotta saisin toimia sairaanhoitajan sijaisena. Sain opintopisteet kasaan ottamalla yhden harjoittelun ihan loppukeväälle, hieman teoriaopintojen päälle. Nämä sai kuitenkin hyvin mahdutettua, kun sekä HAMKilta että harjoittelupaikasta joustettiin.

Siitä sitten olin kesän töissä sairaanhoitajan sijaisena, jolla sain hyväksiluettua yhden harjoittelun. Yhtäkkiä opintoja olikin nopeutettu yli puolella vuodella ja pääsin aloittamaan terveydenhoitajan opinnot heti kolmannen vuoden alussa, kun normaalisti niihin siirrytään vasta kolmannen vuoden keväällä. Vinkkinä siis se, että kun opinnäytetyön aloittaa ajoissa, niin silläkin saa hyvin nopeutettua opintoja loppupäästä.

Tulevaisuuden suunnitelmasi?

Työllistyin heti valmistumisen jälkeen terveysasemalle tekemään sairaanhoitajan vastaanottoa, jota jatkuu syksyn loppuun. Siitä toiveena olisikin työllistyä terveydenhoitajan hommiin. Neuvolatyö olisi unelmatyöni ja toivon, että niitä hommia olisi syksyllä tarjolla!