Hyppää sisältöön
Home Suunnitelmallisuus ja joustavuus auttoivat valmistumaan etuajassa terveydenhoitajaksi

Suunnitelmallisuus ja joustavuus auttoivat valmistumaan etuajassa terveydenhoitajaksi

Siirto-opiskelijana Hämeen ammattikorkeakouluun tullut Anni Innala valmistui toukokuussa 2024 terveydenhoitajaksi. Opintojen organisointi ja suunnittelu auttoivat Annia suorittamaan tutkinnon tavallista nopeammassa tahdissa.

Sairaanhoitajaopinnoista terveydenhoitajaopiskelijaksi

Anni kertoo aina ajatelleensa, että hän haluaa työskennellä ihmisten kanssa. Lukion jälkeen Anni vietti pari välivuotta töitä tehden ja aloitti syksyllä 2021 sairaanhoitajaopinnot LAB-ammattikorkeakoulussa. ”Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana mielessäni kuitenkin pyöri, että tahtoisin ehdottomasti terveydenhoitajaksi”, Anni muistelee.

Seuraavana keväänä Anni haki siirtohaun kautta HAMKiin terveydenhoitajaopintoihin, jotka hän aloitti vuoden 2022 syksyllä. Siirto sairaanhoitajaopinnoista ei hidastanut opintojen kulkua, sillä Anni oli suorittanut jo ensimmäisen vuoden aikana runsaasti alan opintoja ja tehnyt itselleen henkilökohtaista opintosuunnitelmaa.

Tutkinto reilusti etuajassa

Opintojen organisointi ja suunnittelu on auttanut Annia valmistumaan reilusti etuajassa alle kolmen opiskeluvuoden jälkeen, kun terveydenhoitajan tutkinnon normaali suoritusaika on neljä vuotta. Miten opintojen nopeuttaminen onnistui?

”Tein runsaasti itsenäisiä opintoja jo heti ensimmäisen vuoden aikana ja käynnistin myös opinnäytetyöprojektin itsenäisesti. Loin omat tarkat HOPS-suunnitelmat. Harjoittelupaikat hankin Jobiilin kautta tai itsenäisesti, ja siitäkin syystä kaikki harjoittelut tuli suoritettua tiiviisti ajallaan. Toinen vuosi sujui niin, että tein syksyllä teoriaopintoja plakkariin ja kevään pelkkiä harjoitteluita. Viimeinen vuosi on mennyt tehdessä profiloivia opintoja, jotka pääsin aloittamaan hiukan etupeltoon”, Anni kertoo.

HAMKin joustavuus ja opettajat saavat kiitosta

Parasta opiskelussa on Annin mielestä ollut ehdottomasti opintojen myötä tulleet ystävät. ”Meidän ryhmän kesken oli todella kiva ja hyvä yhteishenki”, hän sanoo. Kohokohdiksi nousevat myös kaikki terveydenhoitajan harjoittelut viimeisen opiskeluvuoden aikana.

Opintojen myötä saadut kontaktit ovat auttaneet Annia esimerkiksi keikkatyöpaikkojen saamisessa, ja hän pääsi jo toisena opiskeluvuonna tekemään vastaanottotyötä sairaanhoitajana. Työkokemuksen kautta Anni sai luotua vahvan pohjan terveydenhoitajan profiloiviin harjoitteluihin.

“Olen tehnyt töitä koko opiskeluajan suhteellisen suurella prosentilla. En kuitenkaan ole kokenut poikkeavaa kuormittumista, vaikka olenkin suorittanut samaan aikaan opintoja tavallista nopeammassa tahdissa. Tästä kuuluu iso kiitos HAMKin joustavuudelle sekä ihanille opettajille. Täällä on ollut niin mukavaa ja helppoa opiskella!”

Tulevaisuus työterveydessä kiinnostaa

Tällä hetkellä Annia kiinnostaa monikin työkenttä, mutta erityisesti työterveysmaailma. Hän suhtautuu kuitenkin avoimesti niihin moniin mahdollisuuksiin, joita terveydenhoitajan ammatti voi tarjota. ”Viihdyn erinomaisen hyvin myös lasten kanssa ja työ esimerkiksi neuvolassa olisi lähellä sydäntäni”, Anni toteaa.

“Parasta on ollut huomata valmistumisen kynnyksellä muun muassa viimeisimpien harjoitteluiden ja terveydenhoitajan sijaistuksien myötä, että olen täysin oikealla alalla ja odotan innolla kaikkea tulevaa!”