Hyppää sisältöön
Home Tule seuraamaan keväistä riemua: Mustialan lehmät lasketaan kesälaitumelle 17.5.2023

Tule seuraamaan keväistä riemua: Mustialan lehmät lasketaan kesälaitumelle 17.5.2023

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksella sijaitsevan opetus- ja tutkimusmaatilan lehmät pääsevät toukokuussa odotetulle kesälaitumelle. Lehmät lasketaan laitumelle kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa 17.5.2023 klo 10–12.

Laitumelle lasku -tapahtuma alkaa klo 10, jolloin lehmät pääsevät vapaasti omaan tahtiin siirtymään kesälaitumille. Tapahtuma streamataan, jolloin sitä voi seurata myös verkossa.

Lehmien riemun lisäksi tapahtumassa on mahdollista tutustua opetus- ja tutkimusnavetan ylisiin ja kurkata, miltä navetan sisällä näyttää, mitä karjarotuja Mustialassa asuu ja mitä navetan toiminta käytännössä tarkoittaa. Maatilan tuotantosuuntana on maidontuotanto, ja tila on siirtynyt kokonaan luomutuotantoon vuonna 2020. Mustialan kampuksen tila sai myös viime vuonna esimerkillisen “Lighthouse” -maatilan statuksen Euroopan komission tunnustamalta luomuverkosto TP Organicsilta, neljän muun eurooppalaisen maatilan kanssa.

Tapahtuman osallistujat pääsevät lisäksi tutustumaan Mustialan maaseutumuseoon sekä historiaa henkivään kampusalueeseen, jossa maatalousalan koulutus on alkanut jo 1840-luvulla. Tällä hetkellä tilalla asustelee noin 70 lypsävää lehmää, ja siihen kuuluu 185 hehtaaria peltoa. Mustialassa toteutetaan vuosittain koe- ja kokeilutoimintaa yhteistyössä alan tutkimuksen, neuvonnan ja yritysten kanssa. Voit lukea lisää opetus- ja tutkimusmaatilan toiminnasta verkkosivuilta.

Tapahtuman järjestää Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti, joiden opiskelijat suorittavat opintojaan samalla maatilalla. HAMKin opiskelijat myyvät tapahtumassa HK Scanin sponsoroimaa makkaraa, Valio jakaa välipaloja osallistujille ja Hankkija tarjoaa kahvit. Lapsille järjestetään omaa ohjelmaa, joka tarkentuu lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Toivotamme median edustajat tervetulleeksi paikalle tapahtumaan, ja kerromme mieluusti lisää toiminnastamme. 

Lisätietoja:

Emma Nylund
koulutuspäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu
emma.nylund@hamk.fi
+358504780812

Katri Virtanen
pedagoginen koordinaattori, lehtori, Hämeen ammatti-instituutti
katri.virtanen@hami.fi
+358505640820