Hyppää sisältöön
Home Tutkimusapurahojen saajat on valittu

Tutkimusapurahojen saajat on valittu

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö sr. myönsi Nuoren tutkijan apurahat Juha-Matti Torkkelille ja Omar Alshawwalle.

Apurahoja myönnetään Hämeen ammattikorkeakoulun toiminta-aluetta tukevan tai aluetta hyödyntävän tutkimus- ja kehittämistoiminnan tukemiseen. Nuoren tutkijan apurahat ovat suuruudeltaan 5000 euroa.

Apurahan saajat tänä vuonna ovat Juha-Matti Torkkel ja Omar Alshawwa (kuvassa).

Juha-Matti Torkkel: Creating guidelines for developing adaptive and personalized MR and VR Learning Applications

MR- ja VR-teknologioilla on mahdollisuus kehittää oppimista pidemmälle. Näiden sisältö voi ottaa huomioon jokaisen yksilön tarpeet, tunteet, taitotasot ja mukautua niihin reaali-aikaisesti. Tutkimus keskittyykin rakentamaan ohjeet näiden kehittämiselle. Ohjeiden rakentamisessa tarvitaan teknologian, pedagogiikan ja substanssin ymmärrystä.

Omar Alshawwa: High strength Steel Tubular K-joints

SSAB:n ja Tampereen yliopiston rahoittamassa ainutlaatuisessa tutkimushankkeessa “High Strength Steel Tubular K-joints” pyritään edistämään lujan teräksen (high strenght steel) käyttöä. Hankkeen tulokset parantavat lujan teräksen kilpailukykyä, mistä hyötyvät SSAB ja Kanta-Hämeen seutu. Pidemmällä tähtäimellä tulokset voivat vaikuttaa positiivisesti talouskasvuun ja rakentamiseen.

Lisätiedot: