Hyppää sisältöön
Home Ulkomaalaisten ystävyysohjelmaan liki sata hakemusta – vielä pääset mukaan rikastuttamaan kielitaitoasi ja kulttuurista ymmärrystäsi!   

Ulkomaalaisten ystävyysohjelmaan liki sata hakemusta – vielä pääset mukaan rikastuttamaan kielitaitoasi ja kulttuurista ymmärrystäsi!   

Hämeen ammattikorkeakoulun kansainväliset opiskelijat ja paikalliset ihmiset yhdistävä ystäväperhetoimintamme jatkuu. Mukaan haemme edelleen etenkin paikallisia. Ystävyyden muodot ja tavat voivat osapuolet sopia itse. 

Mukaan on ilmoittautunut tähän mennessä 36 suomalaista ja 59 ulkomaalaista opiskelijahakijaa, joten etenkin suomalaisia kaivataan toimintaan mukaan lisää. Mukaan voivat 29.9.2023 mennessä ilmoittautua täysi-ikäiset yksilöinä, kaverin kanssa, suomalaisena opiskelijana, perheenä tai yrityksen edustajana. Yrityksen edustaja voi tukea opiskelijan ammatillista kehittymistä ja edistää hänen työllistymistään.   

Ystävyystoiminta on joustavaa ja sen voi rakentaa molempien intressien pohjalta. Toimintaan voi kuulua esimerkiksi osallistumista normaaleihin päivittäisiin toimiin, yhteisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin, ruoanlaittoon tai kesämökkimatkaan. 

Ilmoittautuneiden kansainvälisten opiskelijoiden joukko on monipuolinen, ja heissä on opiskelijoitamme useilta koulutusaloiltamme, kuten muotoilu, tietojenkäsittely, maatalous, metsätalous, liiketalous, tekniikka ja rakentaminen. Opiskelijoita on esimerkiksi Intiasta, Kiinasta, Virosta, Espanjasta, Tšekistä, Kamerunista, Iranista, Kazakstanista, Venäjältä, Nigeriasta, Indonesiasta tai Sri Lankasta.  

Muun muassa näin hakijat kuvailevat itseään: 

“Olen 27-vuotias lumoavasta vuoristokaupungista Lounais-Kiinasta. Pidän itseäni ennakkoluulottomana ja ulospäinsuuntautuneena yksilönä, joka on syvästi kiinnostunut eri taiteenaloista, kuten valokuvauksesta ja musiikista.”  

“Rakastan puiden istuttamista ja niiden katsominen saa minut energisemmäksi. Vapaa-ajallani nautin siitä, että teen vähän kaikkea ruoanlaitosta, virkkaamisesta, maalaamisesta ja kakun leipomisesta pienen 7-vuotiaan tyttäreni kanssa.” 

“Olen 24-vuotias liberialainen. Teknologian maailma on aina kiehtonut minua, ja minut löytää usein uppoutuneena koodaamiseen ja sovellusten luomiseen vapaa-ajallani. Lisäksi olen innokas seikkailemaan ulkona.” 

“Koska olen kotoisin kauniilta Sri Lankan saarelta, minulla on syvä intohimo jalokivien ja korujen maailmaan. Päiväni ovat täynnä korujen luonnostelun monimutkaista taidetta ja näiden mallien herättämistä eloon käytännön valmistuksen kautta.” 

“Persoonallisuuteni on hieman introvertti… Pidän valokuvauksesta ja matkustamisesta. Viime aikoina olen yhtäkkiä halunnut vaeltaa, ja haluan tutkia metsässä, poimia sieniä, mustikoita yms.” 

 “Luonto ja sen monipuolinen kasvisto ja eläimistö kiehtovat minua. Rakastan viettää aikaa ulkona. Tulevaisuudessa pyrin vangitsemaan valokuvan avulla elämän kauneuden erityisesti Suomen kuvankauniisiin maisemista.”  

“Etsin suomalaista ystävää, jolla on samanlainen viehtymys ChatGPT:n kaltaisiin keskusteluihin. Joku, joka voisi opastaa minua suomalaista kulttuuria koskevissa kysymyksissäni, olisi fantastinen.” 

“Rakastan luontoa. Toivon tapaavani enemmän samanhenkisiä ihmisiä ja toivon voivani parantaa suomen ja englannin kielen taitoani paikalliselta ystävältäni.” 

“Olen insinööriopiskelija ja pidän itseäni myös muusikkona! Soitan kitaraa ja laulan. Ja tykkään matkustaa ja syödä!” 

“Koska olen ekstrovertti, rakastan olla tekemisissä ja vuorovaikutuksessa uusien ihmisten kanssa päivittäisistä perusasioista. Olen erittäin kiinnostunut autoista, ja voin puhua autoista koko päivän! Olen aina valmis hauskanpitoon ja peleihin. Olen myös fitness-friikki; rakastan käydä kuntosalilla.” 

Suomalaiset hakijat puolestaan ovat kertoneet hakemuksissaan, että he esimerkiksi haluavat tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, auttaa kotiutumisessa, saada uusia ystäviä tai kartuttaa omaa tai koko perheen kielitaitoa.  

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 29.9.2023 mennessä täältä