Hyppää sisältöön
Home Tavoitteena luoda 140 uutta oppimismahdollisuutta yhdessä RUN-EU-kumppaneidemme kanssa

Tavoitteena luoda 140 uutta oppimismahdollisuutta yhdessä RUN-EU-kumppaneidemme kanssa

Tavoitteenamme on luoda 140 yhteistä oppimismahdollisuutta seuraavien neljän vuoden aikana yhdessä RUN-Eurooppa-yliopisto-kumppaneidemme kanssa. Yksi foorumi oppimismahdollisuuksien kartoittamiseksi on European Programmes Academy – Exploratory Mission (EPA-mission). Ensimmäinen EPA-missio järjestettiin FHV – Vorarlbergin ammattikorkeakoulussa, jossa opiskelijamme Susanna Kuisma edusti HAMKia. Millainen oli hänen kokemuksensa?

Ensimmäinen RUN-Eurooppa-yliopiston (RUN-EU) EPA-missio Itävallassa toi yhteen kaikista RUN-EU-korkeakouluista opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita keskustelemaan ja tarkastelemaan alueiden tarpeita sekä luomaan yhteisiä oppimismahdollisuuksia, joita voidaan tarjota koko Eurooppa-yliopistossamme ja sen eri toiminta-alueilla. Ensimmäisen EPA-mission aiheena oli “Koulutus ja yhteiskuntatieteet”.

“Minulle oli suuri kunnia ja ilo edustaa HAMKia opiskelijana ja osallistua ensimmäiseen EPA-missioniin. Opiskelen HAMKissa sosiaalialaa ja tämä on minun osaamisalueeni; luoda kontakteja ihmisiin, jakaa ideoita ja luoda jotain uutta”, kertoo opiskelijamme Susanna Kuisma.

Yhteisen koulutusportfolion kartoittaminen ja luominen RUNissa

EPA-missiot tukevat RUN-EU:n opiskelijoita ja henkilökuntaa uusien yhteisten oppimismahdollisuuksien tunnistamisessa ja RUN-EU:n yhteisen koulutusportfolion luomisessa. Oppimismahdollisuudet voivat olla sekä lyhyitä yhteisiä opintomahdollisuuksia (esim. lyhyitä ja joustavia opintokokonaisuuksia ja avoimia verkkokursseja), mutta myös kaksois- ja yhteistutkintoja.

Tavoitteena on järjestää yhteensä kymmenen EPA-missiota ja 140 oppimismahdollisuutta seuraavien neljän vuoden aikana Eurooppa-yliopistossamme.

Kaikki RUN-EU:n alueet kohtaavat yhä monimuotoisemman yhteiskunnan haasteita. Määrittelimme konkreettisen idean ja ehdotimme oppimismahdollisuuksia, ja viimeisenä päivänä esittelimme sen muille osallistujille. Ehkä kuulet myöhemmin lisää aiheesta “Celebrating diversity”!

Susanna Kuisma, HAMKin opiskelija

Oppimismahdollisuuksien tarkoituksena on tarjota opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille sidosryhmille elämyksellisiä haasteita ja työssäoppimismahdollisuuksia, jotka sisältävät uusimmat tiedot ja taidot, mukaan lukien EU:n painopistealueet, jotka liittyvät digitaaliseen ja vihreään muutokseen sekä nykyisiin ja tuleviin sosioekonomisiin haasteisiin.

“Ryhmässämme teemana oli maahanmuutto, kotouttaminen, rasismi ja monimuotoisuus. Kaikki RUN-EU:n alueet kohtaavat yhä monimuotoisemman yhteiskunnan haasteita. Määrittelimme konkreettisen idean ja ehdotimme oppimismahdollisuuksia, ja viimeisenä päivänä esittelimme sen muille osallistujille. Ehkä kuulet myöhemmin lisää aiheesta “Celebrating diversity!”

“Olen kiitollinen kaikille, jotka tukivat minua matkallani. Opin niin paljon kaikilta, ja olen iloinen, että sain työskennellä rinnakkain tällaisten ammattilaisten kanssa”, Susanna kertoo kokemuksestaan.

Elintarvike- ja biotekniikan oppimismahdollisuudet ja Science for Business -seminaari HAMKissa toukokuussa

Toukokuussa HAMKissa järjestetään RUNin toinen EPA-missio. Teemana on “Elintarvikkeet ja biotekniikka”. EPA-missiot ovat osa RUNin keskeisintä toimintaa. Koordinoimme HAMKissa European Programme Academy -työpaketti, joka arvioi kaikkien RUN-EU-alueiden tulevaisuuden tarpeita ja luo yhteisiä oppimismahdollisuuksia.

Järjestämme toukokuussa myös Science for Business -seminaarin, joka kokoaa yhteen paikalliset ja alueelliset yritykset, alueelliset sidosryhmät sekä RUN-EU:n tutkijat ja heidän kumppaniverkostonsa erityisesti biotalouden, kiertotalouden sekä elintarvike- ja bioteknologian aloilta. Seminaarin pääpuhuja on Mari Pantsar, joka on tunnettu ilmasto-, luonto- ja kiertotalousratkaisujen puolestapuhuja.

Seminaari järjestetään 22.-23. toukokuuta, ja kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita.

RUN-Eurooppa-yliopisto

Olemme osa RUN-Eurooppa-yliopistoa, joka tuo yhteen kahdeksan yhteiseen visioon sitoutunutta eurooppalaista korkeakoulua seitsemästä eri maasta.