Hyppää sisältöön
Henkilö kurkistaa hymyillen tietokoneen takaa.
Home Tutkimus HAMK Smart

HAMK Smart

Etsimme ratkaisuja data-analytiikan ja digitalisaation keinoin

Olemme älykkäiden palveluiden tekijöitä. Olemme mukana ratkaisemassa maailman olennaisimpia ongelmia data-analytiikan ja digitalisaation keinoin.  

Keskitymme tekemään soveltavaa tutkimusta ja tekoja, jotka ovat kunnianhimoisia, mutta myös konkreettisia ja hyödyllisiä. Olemme esimerkiksi yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa kehittäneet hiilensidonnan mittaus- ja mallinnussovelluksen Pelto-observatorion, luoneet VR-koulutusratkaisuja sote-alalle ja eri yrityksille, sekä tutkimustuloksiamme on hyödynnetty myös Lontoon Metron esteettömyyssuunnittelussa.  

Sovellamme data-analytiikkaa, koneoppimista ja IoT-teknologiaa bio- ja kiertotalouden kehittämisessä sekä hyödynnämme viimeisimpiä digitaalisia teknologioita rakennetussa ympäristössä. Tuotamme tutkittua tietoa digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisestä koulutuksessa ja työelämässä, koska VR- ja AR-teknologiat sekä data-analytiikka tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa yhteiskuntamme kehityksessä. 

Teemme tutkimusta seuraavien teemojen ympärillä:

  • Bio- ja kiertotalouden digitaaliset ratkaisut
  • Esteettömät ja älykkäät liikkumisen ratkaisut
  • Kotihoidon uudet hyvinvointia edistävät ratkaisut
  • Puettava teknologia ja tiimien systeemiälykkyys
  • Uudet digitaaliset oppimisratkaisut
  • SmartCityn uudet ratkaisut ja tietojohtaminen

Tuotamme asiakkaillemme data-analyyttisia ja digitaalisia palveluita.Tutkimusyksikkömme osaaminen yhdistyy monialaiseksi yhteistyöksi HAMKin tutkimuskärkiekosysteemeissä: SmartBiossa, SmartBuiltissa ja SmartEdussa.

Ota yhteyttä