Hyppää sisältöön
Home Uusi opiskelija! Tervetuloa HAMKin kirjastoon

Uusi opiskelija! Tervetuloa HAMKin kirjastoon

HAMKin kirjastosta löydät opinnoissasi tarvittavaa aineistoa sekä saat opastusta tarvitsemasi oppimateriaalin löytämiseen ja tiedonhakuun. HAMKin kirjaston palvelut ovat saatavissa kaikilla seitsemällä Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella ja verkossa. Asiakaspalvelu auttaa sinua kampuksilla, puhelimitse +358 3 646 4700 ja sähköpostitse hamk.kirjasto@hamk.fi.

Näin pääset alkuun

Tee mobiilikirjastokortti Tuudo-sovelluksessa. Video-ohje kortin luomiseen. Kortti on heti käytettävissä painetun aineiston lainaamiseen kirjastossa.

Jos Tuudo-kortin tekeminen ei onnistu, täytä kirjastokorttihakemus.

HAMKin kampuskirjastojen osoitteet ja yhteystiedot löydät verkkokirjasto HAMK Finnasta.
Tutustu kirjastoon kirjastoinfo-videon avulla. Saat haalarimerkin, kun pelaat kirjaston Kahoot-pelin ja käyt näyttämässä pistetaulukkoa asiakaspalvelussa.

Kirjaston aineistot

Kirjaston painetut ja e-aineistot ovat tukemassa oppimistasi. Painetun aineiston lainaamiseen tarvitset kirjastokortin. E-aineistot ovat käytössäsi HAMK Finnan kautta HAMKin tunnuksilla.
Löydät tarkempia ohjeita e-aineistojen käyttöön HAMK Finnasta.

Painettujen kirjojen laina-aika on 28 vrk. Voit varata kirjoja miltä tahansa HAMKin kampukselta HAMK Finnassa. Kirjasto kuljettaa ne toivomallesi kampukselle.

Kaikissa kampuskirjastoissa on myös lehtiä, joita voit lukea kirjastossa. E-lehdet löydät HAMK Finnasta. Pääosa e-lehdistä on myös etäkäytössä.

Kirjaston omatoimikäyttö

HAMKin opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus kirjaston omatoimikäyttöön. Kirjaston omatoimikäyttö tarkoittaa kirjaston käyttöä kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella.
Evon, Forssan, Lepaan, Mustialan, Riihimäen ja Valkeakosken kampuskirjastot ovat pääosin omatoimikäytössä: henkilökunta on paikan päällä kerran viikossa ja arkipäivisin kirjaston Libgo-laitteen päässä.

Pääset kirjastoon kulkutunnisteella (muista aktivoida kulkutunniste opiskelijakortissasi). Omatoimikäyttöaikana voit käyttää kirjaston tiloja ja laitteita, lainata ja palauttaa kirjoja automaateilla sekä noutaa ja lainata saapuneita varauksiasi.
Lue tarkemmin kirjaston omatoimikäytöstä.

Tiedonhankinnan opetus

Saat opintojesi aikana kirjaston tarjoamaa tiedonhankinnan opetusta osana opintokokonaisuuksia. Voit myös kysyä neuvoa kirjaston asiakaspalvelusta.

Kirjaston verkkosivuilta löydät monipuolisesti ohjeita ja vinkkejä tiedonhakuun. Voit varata ajan henkilökohtaiseen tiedonhaun opastukseen. Käy tutustumassa kirjaston verkkosivujen Apua tiedonhankintaan -osioon.

Lisää kirjastosta

Lue lisää kirjaston palveluista kirjaston verkkosivuilta tai ota yhteyttä asiakaspalveluun!
Seuraa kirjaston tiedotteita HAMK Finnan etusivulla, HAMKin kirjaston Facebook-sivulla, Tuudossa tai Viva Engagen (ent. Yammer) HAMKin opiskelijat -ryhmässä.