Hyppää sisältöön
Home Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöiltä rahoitusta ekologisten materiaaliratkaisujen kehittämiseen

Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöiltä rahoitusta ekologisten materiaaliratkaisujen kehittämiseen

Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt ovat myöntäneet 300 000 euron suuruisen rahoituksen Hämeen ammattikorkeakoululle. Rahoituksella pyritään löytämään esimerkiksi rakentamiseen materiaaleja, joilla voidaan korvata synteettisiä, fossiilisia ja jopa myrkyllisiä, luonnolle haitallisia vaihtoehtoja.

Saadun rahoituksen turvin toteutetaan tutkimus- ja kehitystyötä, joka tukee ekologisten, biopohjaisten materiaalien käytön lisääntymistä eri käyttökohteissa. Biopohjaisia materiaaleja voidaan tuottaa luonnon raaka-aineista tai maa- ja metsäteollisuuden sivuvirroista ja korvata luonnolle haitallisia aineita, kuten mineraaleja ja öljypohjaisia kemikaaleja. Uutta tietoa saadaan myös biopohjaisten sekä niiden elinkaaren aikaisesta raaka-aineiden ja materiaalien kierrosta.

Tuloksien avulla pyritään edistämään alueen taloutta ja elinvoimaisuutta. Yhtenä tavoitteena onkin tukea sellaisia yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja koulutusorganisaatioita, jotka yhteistoiminnallaan edistävät kestävien materiaalien käyttöä.

“Kiitämme säätiöitä siitä, että he tukevat tutkimusta omalla toiminta-alueellaan. Tällä merkittävällä panostuksella pääsemme hyvin liikkeelle pitkäjänteiseen TKI-työhön”, toteaa HAMK Tech -tutkimusyksikön johtaja Jarmo Havula.

HAMKin tutkimusjohtaja Annukka Pakarisen mukaan rahoitus myös vahvistaa HAMKin olemassaolevaa kestävä ja älykäs rakennettu ympäristö –tutkimuskärkeä.

Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt tukevat toiminta-alueellaan mm. tutkimuksen ja koulutuksen avulla edistettyä säästäväisyyttä sekä taloudellista hyvinvointia.

“HAMK paikallisena korkeakouluna ja tutkimuksen tekijänä oli helppo valinta lahjoituksen saajaksi. On tärkeää tukea alueellista ja lopulta laajemmallekin ulottuvaa tutkimustyötä”, toteaa Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöiden viestintäpäällikkö Anu Iso-Kokkila-Vähänen.

Rahoituksen ’”Uudet elinkaarikestävät ekologiset materiaaliratkaisut”’ -hankkeelle hakivat Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimusyksiköt HAMK Bio, HAMK Edu, HAMK Smart ja HAMK Tech. Hanke koostuu neljästä toisiinsa liittyvästä osasta, joiden toteuttamista on suunniteltu vuosille 2022–2024.

Lisätietoja:

Jarmo Havula
HAMK Tech -tutkimusyksikön johtaja
Hämeen ammattikorkeakoulu
+358408241955

Annukka Pakarinen
tutkimusjohtaja
Hämeen ammattikorkeakoulu
+358503001827
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi

Anu Iso-Kokkila-Vähänen
viestintäpäällikkö
Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt
040 737 0433
anu.iso-kokkila-vahanen@outlook.com