Riihimäki - Hämeen ammattikorkeakoulu
Riihimäki
opiskelijoita Riihimäen kampuksella
Opiskelijoita Riihimäen kampuksella

Riihimäki

Riihimäki – Tekniikkaa ja liikennettä

HAMK tarjoaa Riihimäellä monipuolisesti tekniikan ja liikenteen alan koulutusta, myös englanniksi.

Riihimäen kampus pähkinänkuoressa

  • opiskelijoita n. 1300*
  • henkilökuntaa n. 50*

Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen kampus on aktiivinen ja lämmin lähes 1 300 hengen yhteisö. Kampuksella opiskelevat HAMKin insinööriopiskelijat Suomesta ja ulkomailta.

Lisäksi kampuksella toimivat Business Park Riihimäki, Suomen ympäristöopisto Sykli ja Riihimäen kaupungin Robotiikkakampus. Kaikkia opiskelijoita palvelee kampuksen asiantunteva kirjasto sekä Sodexon ravintola RoBotti, joka tarjoilee maistuvat ateriat sekä opiskelijoille että vierailijoille.

Riihimäen HAMKissa opiskellaan insinööriksi konetekniikanliikennealan, Mechanical Engineering and Production Technologyn sekä tieto- ja viestintätekniikan koulutuksissa. Kampuksen tarjonnassa on myös yksi ylempi ammattikorkeakoulututkinto, tulevaisuuden liikennejärjestelmät. Koulutusten sisältö on hyvin käytännönläheistä ja koulutukset toimivat tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. HAMKin opiskelijat toteuttavatkin vuosittain satoja projekteja ja opinnäytetöitä työelämän ja yritysten tarpeisiin – niin Riihimäen seudulla kuin ympäri maailmaa.

Riihimäen yksikössä toimivat myös HAMKin tutkimusyksiköt HAMK Tech ja HAMK Smart. HAMK Techin valmistustekniikan tutkimusryhmä auttaa asiakkaitaan esimerkiksi hyödyntämään tuotteen kehittämisessä 3D-teknologioita ja sen kautta valitsemaan optimaaliset tuoteratkaisut. HAMK Smartin Joustava logistiikka ja älyliikenne -tutkimusryhmä puolestaan tutkii ja kehittää käyttäjälähtöisesti älykkään liikkumisen ja logistiikan ratkaisuja. Heidän tutkimus- ja oppimisympäristöinä toimivat Riihimäen aseman seutu, Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-kasvukäytävä sekä Helsinki-Forssa-Pori-kehityskäytävä.

Riihimäen kampus toimii tiiviissä yhteistyössä naapurissa sijaitsevien Hyria koulutuksen ja Riihimäen lukion kanssa. Koulut ovat solmineet yhteistyösopimuksen Riihimäen kampuksen alueelle, jonka tarkoituksena on kehittää Riihimäen opiskelijoiden palveluita entisestään. Käytännössä yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä opintoja, projekteja sekä palveluita, esimerkiksi yhteiskäytössä oleva kuntosali Hyrian tiloissa. Suunnitteilla on myös yhteinen uusi konelaboratorio joka olisi sekä HAMKin että Hyrian opetuskäytössä.

*Luvut vuodelta 2023.

Ota yhteyttä:

Tuula Salin
Toimistosihteeri
puh. +358 50 574 5173
tuula.salin@hamk.fi

Riihimäki

Kaartokatu 2
11100 Riihimäki

Pelastussuunnitelma
Riihimäen kampus

Ilmakuvaa Riihimäen kampuksesta

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU