Hyppää sisältöön
Home Esteettömyystiedot parantavat matkustuskokemusta julkisessa liikenteessä

Esteettömyystiedot parantavat matkustuskokemusta julkisessa liikenteessä

Esteettömyystiedot ovat ratkaisevan tärkeitä kaikille matkustajille, mutta erityisesti niille, joilla on liikuntarajoitteita tai muita erityistarpeita. Näiden tietojen tarjoaminen julkisen liikenteen käyttäjille mahdollistaa esteettömän matkustuskokemuksen ja lisää matkustusmukavuutta sekä -turvallisuutta kaikille.

Matkan esteettömyys varmistetaan esteettömän pysäkin, kulkuneuvon ja esteettömän reittikokonaisuuden avulla. Tärkeät esteettömyystiedot tallennetaan erilaisiin tietokantoihin ja ne muodostavat perustan kaikkien matkustajien turvalliselle matkustuskokemukselle. Nämä tiedot sisältävät olennaiset tiedot, kuten esteettömät pysäkit, kulkuneuvot, kulkureitit, hissit, ramppien sijainnit ja muut tarpeelliset tiedot, jotka helpottavat erityistarpeita omaavien matkustajien matkakohteissa navigointia. Näiden tietojen avulla matkustajat voivat suunnitella reittinsä etukäteen ja varmistaa, että heillä on tarvittavat resurssit ja palvelut saatavilla matkan aikana.

Seminaari: Olennaiset esteettömyystiedot kaikille matkustajille

6.3.2024 järjestettävässä seminaarissa pyrimme edistämään esteettömyystiedon saatavuutta ja sen merkitystä kaikille matkustajille julkisessa liikenteessä. Avaamme myös näkökulmia julkisen liikenteen esteettömyyden suunnittelun ja infrastruktuurin kehittämistavoitteista.

ERSAD (European Railway Stations Accessibility Database) on tietokanta, joka sisältää tietoa juna-asemien esteettömyydestä. Tämä tietokanta perustuu NeTEx (Network Timetable Exchange) -tietomallinnukseen. Seminaarissa käsittelemme sitä, miten ERSAD-tietokantaan tallennettu tieto hyödyttää matkustajia ja miten sitä voidaan hyödyntää reittioppaissa sekä matkustuskokemuksen parantamisessa. Seminaarin paneelikeskustelussa tarkastelemme eri toimijoiden näkökulmia esteettömyystietojen tuottamisessa ja niiden merkitystä matkustajille eri tarpeisiin vastaamisessa.

Seminaariin voi osallistua paikan päällä Riihimäen kampuksella tai etänä Teamsissa.

Lisätietoja:

Esteettömän liikkumisen matkaketjut – ELMA -hanke

ELMA-hankkeessa pyrimme tunnistamaan olennaiset esteettömyystiedot, jotka ovat tarpeellisia esteettömän liikkumisen mahdollistamiseksi. Tämä toteutetaan tutkimalla tilapäisesti tai pysyvästi liikkumisesteisten henkilöiden matkustuskokemuksia koko matkaketjussa.