Hyppää sisältöön
Home HAMKin vuoden 2024 kummiurheilijat yhdistävät huippu-urheilun ja korkeakouluopiskelun  

HAMKin vuoden 2024 kummiurheilijat yhdistävät huippu-urheilun ja korkeakouluopiskelun  

Hämeen ammattikorkeakoulun kummiurheilijoiksi on jälleen valittu kymmenen tavoitteellisesti urheilevaa opiskelijaa. Kummiurheilijat edustavat erilaisia lajeja kiekonheitosta futsaliin ja jääkiekkoon. Tavoitteet vaihtelevat aina sarjatasolla menestymisestä olympialaisiin saakka. 

Haluamme tukea opiskelijoiden mahdollisuutta yhdistää tavoitteellinen urheilu-ura korkeakouluopintoihin nyt neljättä kertaa kummiurheilijaohjelman kautta. Tuemme valitsemiamme urheilevia HAMKin opiskelijoita pääsääntöisesti noin 1 000 euron vuotuisella sopimuksella joko suoraan tai seuran kautta. Rahallisen tuen lisäksi kaikille tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille voidaan luoda oma yksilöllinen opintosuunnitelma, joka mahdollistaa opiskelun samalla kun opiskelijalla on mahdollisuus treenata, osallistua harjoitusleireille ja kisoihin tai turnauksiin.  

Yksi HAMKin kummiurheilijoista on Los Angelesin 2028 olympialaisiin kiekonheitossa tähtäävä agrologiopiskelija Helena Leveelahti. Hän antaa kiitosta HAMKin sponsoriohjelmalle.  

HAMK on mielestäni tässä asiassa edelläkävijä, josta muut voisivat ottaa mallia.

Helena Leveelahti, opiskelija, kiekonheittäjä

“HAMKin kummiurheilijana saan taloudellista tukea, joka osaltaan mahdollistaa juuri nämä harjoitusleirit sekä kilpailut ulkomailla.”  

Leveelahden mukaan moni urheilija kamppailee tilanteessa, jossa on pakko valita joko urheilun tai opiskelun välillä, sen sijaan että niiden yhdistämiseen kannustettaisiin ja sitä pyrittäisiin edesauttamaan.  

“HAMK on mielestäni tässä asiassa edelläkävijä, josta muut voisivat ottaa mallia.” 

HAMKin kummiurheilijoiksi on valittu seuraavat opiskelijamme (nimi, koulutus ja seura): 

Yllä olevista linkeistä pääset lukemaan tähän mennessä julkaistut haastattelumme kummiurheilijoista.

HAMK kuuluu myös Urheiluakatemia Tavastiaan, jonka kautta tavoitteellisesti urheileva opiskelija saa yksilöllisiä tukitoimia opiskelun ja urheilun yhteensovittamiseen.  HAMK ja urheiluakatemia ovat yhdessä hakeneet Olympiakomitean toteuttamaan ”urheilijamyönteinen korkeakoulu” auditointiin, joka toteutetaan vuonna 2025. Lisätietoa sponsoroinnista ja urheilun ja opiskelun yhdistämisestä HAMKissa.   

“Haluamme olla korkeakoulu, joka tukee opiskelijoita mahdollistamalla opiskelun vaihtelevissa elämäntilanteissa. Kummiurheilutoiminta tukee tavoitteellisia urheilijoita yhdistämään opinnot urheilu-uraan siten, että molemmat osa-alueet hyötyvät ja täydentävät toisiaan”, liikuntasuunnittelija Jari Virtanen sanoo.  

Lisätietoja: