Hyppää sisältöön
Home Kannattaako vaihtaa uusiutuvaan? Laskuri tähtää sote- ja palvelusektorin yritysten energiansäästöön 

Kannattaako vaihtaa uusiutuvaan? Laskuri tähtää sote- ja palvelusektorin yritysten energiansäästöön 

Hämeen ammattikorkeakoululla ja LAB-ammattikorkeakoululla on käynnissä hanke, joka lisää tietoa ja osaamista energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian investoinneista sosiaali- ja terveysalan sekä palvelusektorin pien- ja mikroyrityksille Hämeessä. Laskurin beta-versioon haetaan testaajia.   

METE2 eli Maaseudun palveluyritysten vähähiiliset energiaratkaisut 2  -hankkeessa yhtenä tavoitteena on tehdä energia-asiakkaille investointilaskentatyökalu, jolla he pystyvät arvioimaan itse, ovatko aurinko- tai lämpöpumppujärjestelmien investoinnit kannattavia. Työkalu auttaa arvioimaan yleisellä tasolla, ja joidenkin rajoitusten mukaan myös kiinteistökohtaisesti, miten energia-asiakkaiden sähkö- ja lämpölaskuja voitaisiin pienentää ja miten kiinteistöistä saataisiin energiatehokkaampia. 

Suunniteltu laskuri sisältää mm.: 

Jotta laskuri vastaisi käyttäjien tarpeita, haemme Beta-versiota varten testaajia, jotka auttavat meitä parantamaan laskurin käytettävyyttä. Testaajaksi voi ilmoittautua laittamalla viestiä osoitteeseen onachristina.vassallo@hamk.fi. Pyydämme testaajilta kommentteja erityisesti liittyen laskurin toimivuuteen sekä ohjeistuksen ja käytettävyyden parantamiseen. 

Lisätietoja