Hyppää sisältöön
Keväinen päivä Forssan kampuksella, aurinko paistaa. Nainen seisoo portailla ja nojaa kaiteeseen.

Avoin AMK

Sinäkin voit opiskella avoimessa AMKissa – Pohjakoulutuksella tai iällä ei ole väliä. Katso, mihin opintoihin voisit ilmoittautua juuri nyt.

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoin ammattikorkeakoulu sopii sinulle, joka haluat opiskella ja kehittää osaamistasi. Iällä tai pohjakoulutuksellasi ei ole väliä. Avoimessa AMKissa voit opiskella ammattikorkeakoulun ja ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) opintoja. Löydät meiltä myös ammatillisen opettajakorkeakoulun opintoja (AOKK).

Avoimen AMKin opintoihin voivat osallistua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Muista kuitenkin, että koulutuksiin voi olla pohjatietosuosituksia. Opiskelu avoimessa edellyttää hyviä opiskeluvalmiuksia, kuten kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja hyviä tietoteknisiä valmiuksia. Tarvitset opiskeluun oman tietokoneen.

Avoin AMK sopii sinulle, jos

  • pohdit, mikä ala voisi sopia sinulle
  • mietit alanvaihtoa
  • haluat opiskella ammattikorkeakouluopintoja
  • haluat oppia jotain uutta
  • jäit ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa
  • voisit opiskella työn ohessa tai
  • haluat parastaa maailmaa.

Ilmoittautumisajat

Avoimet opinnot

Ilmoittautuminen
11.-22.3.2024 (kesäopinnot)
5.-16.8.2024 (syksyn opinnot)
1.-11.10.2024 (syksyn opinnot)
2.-13.12.2024 (kevään opinnot)

Tutustu opintotarjontaan täällä.

Osaajakoulutukset

Ilmoittautuminen syksyn 2024 koulutuksiin 1.5.-16.8.2024

Korkeakouludiplomit

Käynnissä olevan Kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntija (60 op) koulutuksen osiin (moduuleihin) voi ilmoittautua:
Moduuli 3, ilmoittautumisaika 1.10. – 31.11.2023
Moduuli 4, ilmoittautumisaika 1.4. – 31.5.2024.

Seuraava Kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntija (60 op) alkaa vuonna 2025. Ilmoittautuminen avautuu syksyllä 2024.

Non-stop opinnot

Jatkuva ilmoittautuminen. Tutustu opintotarjontaan ja ilmoittaudu. Pääset aloittamaan opiskelun noin viikon sisällä ilmoittautumisesta.

Muu koulutus

Tutustu AMKosaajaan. Opinnot rahoittaa OKM, eli koulutukset ovat maksuttomia.

Maksut

HAMKin avoimista opinnoista perittävä maksu on 15 € /opintopiste.​ Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksutapoja ovat muun muassa verkkomaksu ja luottokortti. Opintomaksut ovat perintäkelpoisia.

Perumisehdot

Ilmoittautumisen voi perua vähintään 14 vuorokautta ennen opintojen alkamista, jos koulutuskohtaisessa perumisehdossa ei muuta mainita. Tee peruminen sähköpostilla osoitteeseen, joka on kyseisen koulutuksen perumisehdoissa. Opintomaksua ei palauteta, jos opintojen alkuun on alle 14 vuorokautta, jätät saapumatta opintoihin tai keskeytät aloittamasi opinnot. Lue tarkemmat perumisehdot koulutuksen tiedoista.

Mitä etsit?

Tutustu MOOC-kursseihin (Massive Open Online Course). MOOC-kurssit tulevat tarjolle keväällä 2024.

Tutustu nonstop-koulutuksiin. Keväällä 2024 löydät tarjonnastamme myös maksuttomia verkossa suoritettavia MOOC-kursseja (Massive Open Online Course).

Tutustu avoimen AMKin opintojaksoihin. Ne ovat laajuudeltaan 1-15 opintopistettä, ja osan opinnoista voit opiskella verkossa omien aikataulujen mukaisesti.

Tutustu osaajakoulutuksiin ja korkeakouludiplomeihin.

Avoimen sprintit ovat pikamatka tutkintoon. Liiketalouden avoimen sprintissä huomioidaan aikaisempi osaamisesi, jota on kertynyt esimerkiksi työssä tai aikaisemmissa opinnoissa.

Tutustu polkuopintoihin. Polkuopinnoissa suoritat ensimmäisen vuoden opintoja yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut polkuopinnot, voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi.

Tiesithän, että sinun on mahdollista päästä tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMKin kautta. Koulutusohjelmasta riippuen sinun tulee suorittaa avoimessa AMKissa 30 tai 60 opintopistettä, jonka jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa. Opintojen tulee soveltua siihen tutkintoon, jota haluaisit tulla opiskelemaan. Tarkempia tietoja saat tutkinnon opinto-ohjaajalta.

Varaa ohjausaika opolta

Mietitkö, mitä voisit opiskella HAMKissa, mutta juuri nyt et tarvitse tutkintoon johtavaa koulutusta? Varaa ohjausaika jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajalta.

Ohjaus pidetään puhelimitse tai Teams-kokouksena, ja sen kesto on 30 min. Ohjaus on maksutonta eikä sido mihinkään. Aikoja on tarjolla torstaisin ja perjantaisin.

Tärkeää tietää

Nämä asiat on tärkeää tietää silloin, kun pohdit opiskelua HAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa:

Avoimen ammattikorkeakoulun opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.

Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.

Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK-tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa vaatii oman tietokoneen. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja HAMKin IT-palveluiden säännöt ja ohjeet sivulta. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.

HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen opinnon keston ajalle.
Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

Tiedot suorittamistasi opinnoista löytyvät Oma Opintopolusta osoitteesta https://opintopolku.fi/koski. Jos tarvitset lisäksi virallisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen, lähetä pyyntö osoitteeseen opiskelijapalvelut@hamk.fi.

Yhteystiedot

Kysy ilmoittautumisesta ja käytännön järjestelyistä: avoinamk@hamk.fi

Opintojen sisältöön liittyvää ohjausta saat koulutuksen opinto-ohjaajalta ja opintojakson vastuuopettajalta. ​Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi(at)hamk.fi

.

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietojen käsittely HAMKissa
HAMKissa noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679) ja Suomen kansallista lainsäädäntöä.

Tietosuojailmoitus: Opiskelijaksi hakevan henkilötietojen käsittely, HAMK