Hyppää sisältöön
Home Aloita opinnot tammikuussa! Syksyn yhteishaku 28.8.-11.9.2024

Aloita opinnot tammikuussa! Syksyn yhteishaku 28.8.-11.9.2024

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa voit hakea Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK) AMK-tutkintoihin.

HAMKissa opitaan yhdessä hyödyllisiä tulevaisuuden taitoja, ja opiskelija pääsee tekemään itselleen merkityksellisiä asioita aidoissa oppimisympäristöissä. Ytimessä on ajatus maailman parastamisesta, jonka mukaan jokainen voi muuttaa maailmaa konkreettisin, ihmisen kokoisin askelin.

Seuraava tilaisuus liittyä mukaan maailman parastajien joukkoon on syksyn yhteishaku, joka alkaa 28.8. klo 8.00 ja päättyy 11.9.2024 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2025.

Haussa mukana olevat koulutukset

Näin haet koulutuksiin

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Sähköisen hakulomakkeen löydät opintopolku.fi -palvelusta.

Voit merkitä hakulomakkeelle yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voit muuttaa 11.9.2024 klo 15 saakka. Tämän jälkeen hakutoivejärjestystä ei voi enää muuttaa, joten harkitse järjestys huolellisesti.

Päivä- ja monimuotokoulutuksiin valitsemme opiskelijat joko todistuksen tai AMK-valintakokeen perusteella. HAMKin muuntokoulutuksiin valitaan opiskelijat joko portfolion tai valintaopintojakson perusteella (tarkista valintatapa muuntokoulutuksen valintaperusteista). Muistathan ladata portfoliosi hakemukselle 18.9.2024 klo 15.00 mennessä.

AMK-valintakoe

Syksyn yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan lokakuun puolen välin jälkeen. Ne hakijat, jotka eivät tule todistusvalinnassa valituksi ylimpään hakutoiveeseensa, voivat vielä tavoitella opiskelupaikkaa ylemmältä hakutoiveeltaan osallistumalla AMK-valintakokeeseen viikolla 44.

Valintakokeen voi suorittaa missä tahansa Suomen ammattikorkeakoulussa, joka järjestää valintakokeen. Hakijan tulee ilmoittautua valintakokeeseen täyttäessään syksyn yhteishaun hakulomakettaan. Ilmoittautuminen kokeeseen on sitova eikä aikaa ja paikkaa voi enää vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Jos hakija tulee valituksi todistusvalinnassa mieleiseensä koulutukseen, hänen ei tarvitse enää osallistua AMK-valintakokeeseen. Lisätietoa valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

HAMKissa kokeet järjestetään 29.10.2024 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella ja Riihimäen kampuksella. Valintakoe on digitaalinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

Tulokset tulee julkaista viimeistään 21.11.2024.