Hyppää sisältöön
opiskelija kuuntelee toisen opiskelijan sydän keltaisella stetoskoopilla.
Home Koulutushaku

Terveydenhoitaja, muuntokoulutus 60 op

Koulutusalat

 • Sosiaali- ja terveysala
 • Terveysala

Tutkintonimike

 • Terveydenhoitaja (AMK)

Ilmoittautumisaika

 • Syksyn yhteishaku 2024

Opetuskieli

 • Suomi

Koulutustyyppi

 • AMK-tutkinto

Opintojen taso

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Kampukset

 • Hämeenlinna
 • Online

Opetusmuoto

 • Monimuoto-opetus

Edistä terveyttä ihmisläheisellä alalla

Hei sairaanhoitaja (amk), kätilö (amk) tai ensihoitaja (amk)! Haaveiletko työstä esimerkiksi neuvolassa, koulu- tai opiskeluterveydessä tai työterveydessä? Hae terveydenhoitajan muuntokoulutukseen ja tee haaveistasi totta. Terveydenhoitajan muuntokoulutus mahdollistaa sinulle toivomasi urakehityksen ja avaa uusia mahdollisuuksia työpolullesi. Terveydenhoitajan työnä on yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen terveyden edistäminen sekä terveysriskien ja sairauksien ehkäiseminen varhaisella puuttumisella. Lisäksi terveydenhoitaja osallistuu terveyttä edistävän ympäristön suunnittelu- ja kehittämistyöhön. Terveydenhoitajan työssä tärkeää on terveyden tasa-arvon lisääminen ja yhteiskunnallisen eriarvoisuuden vähentäminen.

Terveydenhoitajatutkinnon osaaminen rakennetaan sairaanhoitaja (amk) -tutkintosi päälle. Terveydenhoitajan ammatilliset osaamisalueet ovat: terveyttä edistävä terveydenhoitajatyö, yksilön, perheen ja yhteisön asiakaslähtöinen terveydenhoitajatyö, terveellisen ja turvallisen ympäristön edistäminen, yhteiskunnallinen terveydenhoitajatyö, sekä terveydenhoitajatyön johtaminen ja kehittäminen. Edellä mainitut terveydenhoitajan osaamisalueet kehittyvät ja syventyvät koko koulutuksen ajan. Opintojen aikana teet omaa urasuunnitelmaasi, jota tukee kokemukset työelämästä sekä opintojen aikana toteutuva uraohjaus.

Tavoite

Sinusta tulee terveyden edistämisen osaaja, joka kykenee edistämään yksilön, perheen ja yhteisön terveyttä.

Koulutuksen antama pätevyys

Valmistut monipuoliseksi terveysalan ammattilaiseksi, joka voi toimia niin terveydenhoitajan kuin sairaanhoitajankin työtehtävissä Suomessa tai ulkomailla.

Opintojen rakenne

Terveydenhoitajakoulutuksen laajuus on 240 op, josta muuntokoulutuksessa hyväksi luetaan sairaanhoitajan ydinosaamisen osuus (180 op) – opiskelet siis koulutuksen aikana terveydenhoitajan ammatilliset opinnot, joiden laajuus on 60 op. Harjoittelua opinnoissa on yhteensä 25 op, mikä tarkoittaa yhteensä 16 viikon harjoittelua neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä työikäisten terveydenhuollossa. Opinnot koostuvat 15 op moduuleista.

Opintoihin sisältyy terveydenhoitajatyön kehittämistehtävä 5 op, jonka tavoitteena on kehittää terveydenhoitajatyötä yhteistyössä työelämän kanssa.

Terveydenhoitaja muuntokoulutuksen teoriaopintojaksojen opetus on pääosin verkossa.

Päiväaikaan (klo 9-16)  sijoittuu taitopaja- ja simulaatio-osuudet ja niihin on läsnäolovelvoite. Koululla paikallaoloa vaativia taitopajoja ja simulaatio-osuuksia on n. 2-3 pv/ teoriamoduuli, eli yht. n. 6 pv koulutuksen aikana.

Harjoittelun osuus on 25 op opinnoista. Tarkemmin terveydenhoitajaopintojen opetussuunnitelmaan voit tutustua täällä (kts. kohdasta profiloiva osaaminen 60 op alk.)

Muuntokoulutus on haussa seuraavan kerran syksyn yhteishaussa 28.8.–11.9.2024.

Suuntautumisvaihtoehdot

Voit suunnata osaamistasi omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan valitsemalla harjoittelupaikkasi ja terveydenhoitajatyön kehittämistehtäväsi aiheen yhteistyössä työelämän kanssa. Alalla työskentely vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja HAMKilla on tarjota sinulle laajasti mahdollisuuksia myös jatkossa. Valmistuttuasi löydät meiltä esimerkiksi haavahoidon, sairaanhoitajan vastaanottotoiminnan ja palliatiivisen hoidon asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen. Terveydenhoitajan tutkinto antaa pätevyyden hakea myös YAMK-tutkintoon.

Hae opiskelemaan

Terveydenhoitaja (AMK), muuntokoulutus 60 op, syksyn yhteishaku

 • Haku alkaa:
 • Haku päättyy:
 • Koulutus alkaa:Kevät 2025
 • Opiskelupaikkoja:35

Kolme syytä opiskella terveydenhoitajaksi!

Pääset tekemään ihmisläheistä työtä jokaisena työpäivänäsi

Voit valita sinua kiinnostavan osa-alueen terveydenhoitajan työkentästä

Sinulla on erinomainen työllisyystilanne valmistuttuasi

Millaista opiskelu on?

Katso video koulutuksesta:

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Seuraa meitä somessa!

Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:

Opiskelutavat

Monimuoto-opiskelu

Terveydenhoitajan muuntokoulutuksen teoriaopintojaksojen opetus on pääosin verkossa. Taitopaja- ja simulaatio-osuudet pidetään Hämeenlinnan kampuksella klo 9–16. Paikallaoloa vaativia taitopajoja ja simulaatio-osuuksia on n. 2–3 päivää per teoriamoduuli eli yhteensä n. 6 päivää koulutuksen aikana.

Monimuoto-opiskelu kuuluu HAMKin koulutusmalliin 18-100, joka on suunnattu kaiken ikäisille oppijoille. Tutustu tapaamme opiskella täällä:

Kampus

Terveydenhoitajan muuntokoulutuksen lähiopetus järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukseskuksessa.

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Hämeenlinnan kampuksella on noin 30 koulutusta ja se toimii myös kaikkien HAMKin tutkimusyksiköiden kotikampuksena. Lisäksi korkeakoulukeskus tarjoaa oivat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen niin sisäisille kuin ulkopuolisille toimijoille, joten kampuksella riittää usein vilinää ja vilskettä.

Sinun näköisesi opinnot

Muuntokoulutuksessa opiskelet terveydenhoitajan ammatilliset opinnot, joiden laajuus on 60 op. Koulutus koostuu näistä peruselementeistä:

Profiloivissa opinnoissa perehdyt terveydenhoitotyön eri osaamisalueisiin ja asiakasryhmiin.

Opintoihin sisältyy lisäksi terveydenhoitajatyön kehittämistehtävä 5 op, jonka tavoitteena on kehittää terveydenhoitajatyötä yhteistyössä työelämän kanssa.

Harjoittelua on terveydenhoitajan muunto-opinnoissa yhteensä 25 op, mikä tarkoittaa yhteensä 16 viikon harjoittelua neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä työikäisten terveydenhuollossa.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön, ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:

Opintoja meillä, muualla ja maailmalla

HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä

Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa

HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.

Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin terveydenhoitajan muuntokoulutuksesta!

Parhaimmat oppimistulokset saavutat osallistumalla aktiivisesti opetukseen valitsemasi toteutusmuodon mukaisesti.

Jotta voit hakea terveydenhoitajan muuntokoulutukseen, sinulla tulisi olla jokin näistä tutkinnoista: sairaanhoitaja (amk), kätilö (amk) tai ensihoitaja (amk).

Jäikö kysyttävää?

Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:

Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:

Nopeammin valmiiksi?

Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.

24 / 7 – opiskelun pikakaista

Voit nopeuttaa opintojasi 24/7-opiskelutavalla, jos sinulla on jo tutkinnon tavoitteiden mukaista osaamista. Voit esimerkiksi hyödyntää aiemman osaamisen ja opintojen hyväksilukumahdollisuuden. Keskustele opinto-ohjaajasi kanssa mahdollisuuksista suorittaa opintoja nopeutetusti.

Lue lisää HAMKin 24/7 -opiskelutavasta:

Täydennä osaamistasi!

Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?

Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.

Etsitkö jotain muuta?

Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta: