Hyppää sisältöön
Pedaverkot - jatkuvan oppimisen tuki

SuHAMK CoARAb

Tutkijanarvioinnin laadullisten kriteerien vahvistaminen Hämeen ammattikorkeakoulussa

FI_EU rahoittama
FI_EU rahoittama
CoARA Boost official Logo

Hankkeen tiedot

HankeSuHAMK CoARAb
Kesto12 kk
ToteuttajatHAMK
RahoittajatEuroopan Unioni
Budjetti60 000 €

Hanke vahvistaa HAMKin tutkijanarvioinnin prosessia ottamalla laadulliset arviointikriteerit paremmin huomioon sekä tekemällä arviointiprosessista julkisen ja läpinäkyvän.

Vuoden mittainen Euroopan Unionin rahoittama hanke pyrkii kehittämään laadullisia tutkijanarvioinnin kriteerejä tiiviissä yhteistyössä HAMKin tutkijoiden, tutkijoiden ohjaajien ja tutkijoiden arviointiryhmän kanssa. Hankkeen myötä HAMKiin luodaan uusi kestävä arviointikehys, joka mahdollistaa tutkijoiden monipuolisten taitojen ja urapolkujen tunnistamisen HAMKissa. Uusi arviointikehys tulee parantamaan myös HAMKin tutkimuksen laatua sekä edistämään avointa ja vastuullista tutkijanarviointia.

Hankkeen tuloksena:

  • Osaamme HAMKissa tukea ja tunnistaa tutkijoiden erilaisia taitoja ja edistää tutkijoiden valmiuksia vaativiin ja kansainvälisiin tutkimusprojekteihin.
  • Nostamme HAMKin tutkimuksen tasoa ja laatua panostamalla pelkän tutkimuksen laatuun pelkän määrän asemesta.
  • Edistämme vastuullista ja luottamuksellista organisaatiokulttuuria HAMKissa julkaisemalla arviointiprosessimme.
  • Nostamme HAMKin houkuttelevuutta tutkijoiden työpaikkana.

Kohderyhmä

  • Eri uravaiheissa olevat HAMKin tutkijat
  • HAMKin tutkijoiden ohjaajat
  • HAMKin tutkijanarviointiryhmä
  • Muu asiaankuuluva HAMK-henkilöstö

Toiminta-alue

Kanta-Häme

HAMKin sisäinen hanke

Tietoa hankkeen vaiheista!

Hankkeen eri kehitysvaiheissa on erilaisia osallistumismahdollisuuksia. Näin varmistetaan, että laadullisissa arviointikriteereissä otetaan huomioon eri sidosryhmien näkökulmat ja toiveet ja varmistetaan kriteerien käytännöllisyys.

Kysely: Tutkijoille, ohjaajille ja tutkijoiden arviointiryhmän jäsenille kohdistuva kysely tuottaa taustaymmärrystä tärkeistä laadullisista arviointikriteereistä eri näkökulmista.

Haastattelut: Tutkijoille, ohjaajille ja tutkijoiden arviointiryhmän jäsenille suunnatuissa haastatteluissa hyödynnetään kyselyistä saatuja mielipiteitä laadullisista arviointikriteereistä. Keskustelemme tarkemmin mahdollisista laadullisista arviointikriteereistä ja niihin liittyvistä vahvuuksista ja haasteista.

Työpaja: Tutkijoille, ohjaajille, tutkijoiden arviointiryhmän jäsenille sekä muille asiaankuuluville HAMKin henkilöstölle kohdistuvassa työpajassa esitellään luonnos uusista laadullisista arviointikriteereistä. Osallistujilla on mahdollisuus antaa palautetta ja yhdessä kehittää kriteereitä eteenpäin.

Järjestämme sisäisiä tapaamisia HAMKin henkilöstön kanssa, joissa tarkastellaan ja sovitetaan uudet arviointikriteerit HAMKin olemassaoleviin prosesseihin. Tämän jälkeen kehitämme ohjeita uusien laadullisten arviointikriteerien integroimiseksi ja toteuttamiseksi.

Uudet arviointikriteerit julkaistaan ​​HAMKin sisäisillä ja ulkoisilla alustoilla. Näillä alustoilla on myös mahdollista antaa palautetta uusista arviointikriteereistä.

HAMKin henkilöstölle myös aktiivisesti tiedotetaan uusista arviointikriteereistä.

Kehitämme kattavan koulutusohjelman ja siihen liittyvät materiaalit. Nämä sisällytetään uusien tutkijoiden perehdytysmateriaaliin.

Arviointikriteerit esitellään HAMKin Henkilöstöpäivillä syksyllä 2025.

Lisäksi järjestämme vähintään kaksi työpajaa, joissa koulutetaan asiaankuuluvaa henkilöstöä uusien kriteerien käyttöön.

Uusia kriteerejä pilotoidaan ensin valituissa rekrytoinneissa. Pilotista kerätään palautetta ja tarvittaessa kehitetään kriteerejä ja niiden käyttöä saadun palautteen perusteella.

Tämän jälkeen uudet arviointikriteerit otetaan täysimääräisesti käyttöön organisaatiotasolla!

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Yhteystiedot

Jos haluat osallistua laadullisten arviointikriteereiden kehittämiseen tai sinulle herää muuta kysyttävää, ota meihin yhteyttä!