Hyppää sisältöön

RuokaSyke

Verkostoista voimaa Hämeen ruokaidentiteetin vahvistamiseen

Euroopan unionin osarahoittama -logo

Hankkeen tiedot

HankeRuokaSyke – Verkostoista voimaa Hämeen ruokaidentiteetin vahvistamiseen
Kesto1.5.2025-30.4.2027
ToteuttajatHämeen ammattikorkeakoulu (päätoteuttaja), LAB-ammattikorkeakoulu
RahoittajatEuroopan Unioni (Euroopan maaseuturahasto 2023–2027)
Budjetti210 000 €, HAMKin osuus 125 790 €

RuokaSyke-hankkeen tavoitteena on kehittää Hämeen ruoka-alan verkostoja, päivittää alueellista ruokastrategiaa ja vahvistaa alueen omaa ruokaidentiteettiä.

Vahvistamme RuokaSyke-hankkeessa Hämeen alueen ruokaketjun kestävyyttä ja kilpailukykyä. Aiemmissa hankkeissa on tunnistettu tarve Hämeen ruokastrategian päivitykselle, mittariston kehittämiselle ja verkostojen vahvistamiselle.

Tavoitteenamme on löytää uusia tapoja tukea paikallista ruokatuotantoa. Päivitämme hankkeessa alueellisen ruokastrategian ja rakennamme selkeän mittariston, jonka avulla voimme seurata kehitystä. Tuomme yhteen ruoka-alan toimijat ja edistämme sitä kautta alueellista ruokaketjun yhteistyötä.

Hankkeessa tehtävän työn keskiössä ovat innovaatiot ja verkostojen vahvistaminen, jotka luovat pohjaa Hämeen maaseudun elinvoimaiselle tulevaisuudelle.

Tavoitteemme:

  1. Hämeen ruokaidentiteetin vahvistaminen nostamalla esiin alueen vahvuuksia ja kehittämällä yhteistyöverkostoja
  2. Hämeen ruokastrategia 2030:n päivittäminen varmistaen yhteensopivuus kansallisten ja kansainvälisten tavoitteiden kanssa
  3. Hämeen ruoka-alan verkostojen ylläpito ja vahvistaminen
  4. Hämeen ruoka-alan jatkuva kehittäminen ja toiminnan vaikuttavuuden arvioinnin keinojen parantaminen

Kohderyhmä

Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen alkutuottajat, ruokajärjestelmän toimijat, oppilaitokset, pk-yritykset ja kehittäjäorganisaatiot.

Toiminta-alue

Hämeen alue

Ajankohtaista

Hei Hämeen ruokasektorin toimijat!

On taas aika tavata hankekuulumisten ja tiedonvaihdon merkeissä. Kutsumme kaikki yhteisen RuokaHämeen toimijat kertomaan ja kuulemaan mitä tapahtuu Hämeen ruoka-alalla tällä hetkellä.

Järjestämme tapaamisen osana RuokaSyke–hanketta, jossa vahvistamme alueen verkostoja ja päivitämme Hämeen ruokastrategian. Hankkeessa jatkamme RuokaKoordinaatti- ja Kehys-hankkeissa tehtyä verkostotyötä. Osana hanketta tulemme järjestämään RuokaHämeen verkostoille säännöllisiä etä-aamukahvitapaamisia. Tämä ensimmäinen live-tapaaminen toimii myös aamukahvien lanseeraustilaisuutena.

Tapaaminen järjestetään HAMKin Visamäen kampuksella SmartBio Center rakennuksessa (Visakaarre 7) 29.10. klo 12:30-15:00.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä projektityöntekijä Emma Taalikkaan emma.taalikka@hamk.fi.

Yhteystiedot