
RuokaSyke
Verkostoista voimaa Hämeen ruokaidentiteetin vahvistamiseen


Hankkeen tiedot
Hanke | RuokaSyke – Verkostoista voimaa Hämeen ruokaidentiteetin vahvistamiseen |
Kesto | 1.5.2025-30.4.2027 |
Toteuttajat | Hämeen ammattikorkeakoulu (päätoteuttaja), LAB-ammattikorkeakoulu |
Rahoittajat | Euroopan Unioni (Euroopan maaseuturahasto 2023–2027) |
Budjetti | 210 000 €, HAMKin osuus 125 790 € |
RuokaSyke-hankkeen tavoitteena on kehittää Hämeen ruoka-alan verkostoja, päivittää alueellista ruokastrategiaa ja vahvistaa alueen omaa ruokaidentiteettiä.
Vahvistamme RuokaSyke-hankkeessa Hämeen alueen ruokaketjun kestävyyttä ja kilpailukykyä. Aiemmissa hankkeissa on tunnistettu tarve Hämeen ruokastrategian päivitykselle, mittariston kehittämiselle ja verkostojen vahvistamiselle.
Tavoitteenamme on löytää uusia tapoja tukea paikallista ruokatuotantoa. Päivitämme hankkeessa alueellisen ruokastrategian ja rakennamme selkeän mittariston, jonka avulla voimme seurata kehitystä. Tuomme hankkeessa yhteen ruoka-alan toimijat ja edistämme sitä kautta alueellista ruokaketjun yhteistyötä.
Hankkeessa tehtävän työn keskiössä ovat innovaatiot ja verkostojen vahvistaminen, jotka luovat pohjaa Hämeen maaseudun elinvoimaiselle tulevaisuudelle.
Kohderyhmä
Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen alkutuottajat, ruokajärjestelmän toimijat, oppilaitokset, pk-yritykset ja kehittäjäorganisaatiot.
Toiminta-alue
Hämeen alue
Yhteystiedot

