Hyppää sisältöön
Opettaja kahden opiskelijan kanssa
Etusivu Tietoa meistä Pedagoginen tutkimus ja kehittäminen

Pedagoginen tutkimus ja kehittäminen

HAMKissa on tehty jo pitkään monipuolisesti työtä korkeakoulupedagogiikan kehittämisen ja tutkimuksen parissa. Aihe on keskeisessä osassa strategiaamme ja jatkuvaa uudistumistamme.

HAMKin Korkeakoulupedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö (HEPeda) kehittää opetusta ja oppimista vahvasti tutkimusperustaisesti. Yksikkö vastaa ajankohtaisiin haasteisiin, kuten koulutuksen ja työelämän vuorovaikutukseen, opiskelijoiden hyvinvointiin ja sujuvaan valmistumiseen sekä koko korkeakouluyhteisön hyvinvointiin. Toimimme aktiivisesti paitsi HAMKin sisällä myös alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Tutkimuksemme tuottaa uutta tietoa oppimisesta, opettamisesta ja hyvinvoinnista korkeakoulutuksessa. Se tukee yhteisöllisen ja positiivisen oppimiskulttuurin kehittymistä sekä parantaa korkeakouluopetuksen laatua ja vaikuttavuutta.

Tutkimme korkeakoulupedagogiikkaa

PedaWell-tutkimusryhmässä teemme erityisesti korkeakoulupedagogista tutkimusta oppimiseen, opetukseen ja hyvinvointiin kytkeytyvien teemojen parissa.

Tutkimme myös oppimista ja tiedonrakentelua verkostoissa ja monitieteisten ja -alaisten yhteisöjen rajanpinnoilla. Olemme erityisen kiinnostuneita siitä, miten opiskelijat, opettajat ja työelämän yhteistyökumppanit oppivat vuorovaikutuksessa ja kehittelevät yhdessä uusia ratkaisuja ajankohtaisiin haasteisiin.

Korkeakoulupedagogiikan tutkimushankkeet ovat osa HAMKin SmartEdu-tutkimuskärkiekosysteemiä.

Neljä henkilöä seisomassa pöydän äärellä

Kehitämme HAMKin pedagogista kulttuuria

Strategiamme mukaisesti koulutuksemme perustuu HAMKin kansainvälisesti tunnustettuun korkeakoulupedagogiseen osaamiseen ja tutkimukseen.

Edistämme ja kehitämme HAMKissa myönteistä pedagogista kulttuuria. Esimerkiksi palaute- ja arviointikulttuuria kehittämällä luomme hyvinvointia rakentavaa korkeakouluoppimista ja -opettamista.

Design-based education (muotoilulähtöinen oppiminen, DBE) on yhteiskehittämällä oppimista, jota tehdään tiiviissä yhteistyössä yritysten ja muiden työnantajien kanssa.

Ryhmä opiskelijoita tietokoneen äärellä / Students working on computer

LearnWell-oppimiskokemuskysely

HAMKissa kehitetyn pedagogisen ja ohjauksellisen LearnWell-prosessin avulla saadaan tutkimukseen pohjautuvaa tietoa korkeakoulun opiskelijoiden oppimisesta, oppimisympäristökokemuksista, työelämävalmiuksista sekä opiskeluun liittyvästä hyvinvoinnista.

Yhdistämällä LearWell-kyselyn tulokset opintorekisteridataan pystytään myös tekemään päätelmiä tekijöistä, jotka voivat olla yhteydessä opintojen etenemisen haasteisiin. Siten haasteisiin voidaan puuttua oikea-aikaisesti ja näin vähentää opintojen keskeytymistä.

Sen lisäksi, että opiskelijat vastaavat LearnWell-oppimiskokemuskyselyyn ja saavat yhteenvedon omista tuloksistaan, heillä on mahdollisuus ohjattuun keskusteluun koulutuskohtaisissa reflektiotilaisuuksissa. Koulutukset hyödyntävät kyselyn tuloksia aktiivisesti opetuksen kehittämisen näkökulmasta. 

Henkilö pitää esitystä ja toinen kuuntelee

Koulutamme korkeakoulujen opettajia

Tarjoamme asiakkaillemme täydennyskoulutusta, jossa painopisteenä on vuorovaikutteinen ja hyvinvointia tukeva pedagogiikka.

Koulutus perustuu tutkimukseemme ja kokonaisuus muotoillaan aina vastaamaan korkeakoulun omiin tarpeisiin ja tilanteeseen.

Around 50 people gathered together

Johdamme RUN-Eurooppa-yliopiston pedagogista kehittämistä

HAMK on osa RUN-Eurooppa-yliopistoa, joka tuo yhteen kahdeksan yhteiseen visioon sitoutunutta eurooppalaista korkeakoulua seitsemästä eri maasta. 

Johdamme RUN-Eurooppa-yliopiston laajinta työpakettia (European Programmes Academy, RUN-EPA), jonka puitteissa RUN-korkeakoulut kehittävät yhdessä innovatiivisia pedagogisia toimintamalleja, yhteistä opintotarjontaa sekä uusia eurooppalaisia yhteistutkintoja.

Edistämme korkeakouluopiskelijoiden oppimista ja hyvinvointia

Räätälöimme asiakkaidemme tarpeisiin tutkimukseen perustuvia kehittämis- ja koulutusratkaisuja, joiden avulla korkeakoulut voivat edistää opiskelijoidensa oppimista ja hyvinvointia.

Ihmiset nousevat portaita ylös yhdessä.

Viemme osaamista globaalisti

Rakennamme tutkimuksemme pohjalta yhteiskehittelyyn ja dialogisuuteen perustuvia koulutus- ja konsultointiohjelmia globaaleille asiakkaille.

Tällä hetkellä olemme mukana erityisesti Latinalaisen Amerikan ja Keski-Aasian maihin suuntautuvissa korkeakouluopetuksen kehittämishankkeissa.

Ota yhteyttä!

Voit myös selata asiantuntijoitamme henkilöhaustamme: