Hyppää sisältöön

POKOT

Pienet osaamiskokonaisuudet jatkuvan oppimisen tukena

Hank­keen tie­dot

HankePOKOT – Pie­net osaa­mis­ko­ko­nai­suu­det jat­ku­van op­pi­mi­sen tu­ke­na
Kesto
Kesto1.1.2025 – 31.12.2026
To­teut­ta­jatHAMK (pää­hank­keen to­teut­ta­ja)
Haaga-​Helia, JAMK, OAMK ja TAMK (osa­hank­keen to­teut­ta­jat)
Ra­hoit­ta­jatEu­roo­pan unio­nin osa­ra­hoit­ta­ma
Kan­sal­li­nen ra­hoit­ta­ja­vi­ran­omai­nen: Pohjois-​Pohjanmaan ELY-​keskus
Bud­jet­ti871 683 €

Ammatillisen opettajan osaamisen kehittäminen jatkuvan oppimisen murroksessa.

Ammatillisilla opettajakorkeakouluilla on merkittävä rooli valtakunnallisena ammatillisen opettajuuden kehittäjänä ja ammatillisten opettajien jatkuvan oppimisen edistäjinä.

Vahvistamme ammatillisen koulutuksen toimijoiden kyvykkyyttä tuottaa joustavia ja työelämälähtöisiä osaamisratkaisuja, jotka vastaavat ammatillisen koulutuksen työelämäverkostojen tarpeisiin. Tavoitteenamme on kehittää toimintamalleja, työkaluja ja suosituksia, jotka tukevat ammatillisen koulutuksen oppilaitosten ja myös ammattikorkeakoulujen (esim. opettajankoulutuksen näkökulmasta) valmiuksia tarjota joustavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Näillä osaamiskokonaisuuksilla tuetaan erityisesti työelämälähtöisiä oppimispolkuja sekä ammatillisten oppilaitosten ja niiden työelämäverkostojen välistä vuorovaikutusta.

Keskitymme opetushenkilöstön ja johtohenkilöiden osaamisen kehittämiseen, jotta oppilaitokset pystyvät entistä paremmin vastaamaan työelämän muuttuviin osaamistarpeisiin. Samalla tunnistamme ja kehitämme menetelmiä, joilla voidaan vahvistaa ammatillisten opettajien valmiuksia suunnitella ja toteuttaa pienten osaamiskokonaisuuksien koulutuksia. Henkilöstön kyvykkyyden kehittämisen keskiössä ovat ennen kaikkea pienten osaamiskokonaisuuksien tuomat erityiset näkökulmat ja haasteet.

Haluamme luoda uudenlaisen yhteiskehittämisen ekosysteemin, jossa ammatillinen koulutus ja opettajankoulutus toimivat tiiviissä yhteistyössä. Tämä ekosysteemi edistää ammatillisen koulutuksen ja työelämän kumppanuuksia, erityisesti työikäisen väestön osaamisen kehittämiseksi.

Koh­de­ryh­mä

Ammatillisten oppilaitosten

  • Opetushenkilöstö
  • Henkilöstön osaamisen kehittämisestä ja työelämäyhteistyöstä vastaavat esihenkilöt ja päälliköt sekä työelämäkoordinaattorit
  • Jatkuvan oppimisen palveluiden ja/tai työelämäyhteistyön parissa toimivat henkilöt

Ammatillisessa opettajankoulutuksessa ja ammatillisten opettajien jatkuvan oppimisen parissa työtään tekevät opettajankouluttajat ja koulutusten vastuuhenkilöt.

Ammattikorkeakoulujen jatkuvan oppimisen kehittäjät ja päälliköt.

Toiminta-​alue

Toimimme valtakunnallisesti.

To­teu­tus ja ai­ka­tau­lu

Koos­tet­tua tie­toa

Seu­raa meitä so­mes­sa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Yh­teys­tie­dot

TAMKin logo, Tampereen ammattikorkeakoulu