Hyppää sisältöön
Nainen, jolla on kädessään videopeliohjain
Etusivu Tutkimus SmartEdu Tulevaisuuden oppimisympäristöt 

Tu­le­vai­suu­den op­pi­mi­sym­pä­ris­töt 

 

Jat­ku­van op­pi­mi­sen edis­tä­mis­tä am­ma­til­li­ses­sa kou­lu­tuk­ses­sa ja työ­elä­mäs­sä 

Kehitämme ratkaisuja ja toimintamalleja, jotka vahvistavat opettajien ja yritysten henkilöstön osaamista ja hyvinvointia, tukevat osaamisen johtamista ja hyödyntävät uutta teknologiaa oppimisen edistämiseen. 

Jatkuvan oppimisen edistäminen koskettaa niin ammatillisen koulutuksen järjestäjiä kuin työelämän yrityksiä. Opettajien ja yritysten henkilöstön osaamisen vahvistamiseen tarvitaan uusia ja kestäviä ratkaisuja sekä digitaalisia oppimisympäristöjä. Sellaisia, jotka edistävät myös hyvinvointia, työn merkityksellisyyttä ja sitoutumista työhön.  

Tuemme yrityksiä ja oppilaitoksia toimimaan innostavina ja osaamista edistävinä yhteisöllisinä oppimisympäristöinä. Jatkuvan oppimisen vahvistamiseksi kehitämme kyselyjä osaamisen ja oppimisympäristöjen tutkimukseen sekä luomme tutkimukseen perustuvia osaamisen johtamisen malleja. Lisäksi tuemme yrityksiä ja oppilaitoksia kokeilemaan ja hyödyntämään digitaalisia työkaluja – kuten tekoälyä, verkkoalustoja ja immersiivisiä oppimisratkaisuja – sujuvasti, vaikuttavasti ja pedagogisesti perustellusti oppimisen tukena. 

Olemme oppimisen, pedagogiikan ja johtamisen asiantuntijoita. Koulutamme oppimisen tukemiseen ja osaamisen johtamiseen, mikä kattaa myös kohtaamisen taitojen, identiteetin, rakentavan tunneilmapiirin ja osallisuuden vahvistamisen työyhteisöissä. Vahvuutemme on laadullisissa ja määrällisissä tutkimusmenetelmissä, kuten kyselyt ja haastattelut, sekä niiden yhdistämisessä poikkileikkaus- ja pitkittäistutkimuksessa, kun tutkitaan esimerkiksi oppimista edistäviä ja haittaavia tekijöitä. Lisäksi olemme asiantuntijoita uusien digitaalisten työvälineiden käytössä, oppimisanalytiikassa sekä digitaalisten oppimisympäristöjen, kuten VR/XR-ympäristöjen kehittämisessä ja tutkimuksessa. 

Tutkimus- ja kehittämistyöstämme hyötyvät ammatillisen koulutuksen ja opettajankoulutuksen järjestäjät, ammattikorkeakoulut ja yritykset työelämässä. Olemme aktiivisesti mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä tutkimusverkostoissa ja teemme tiivistä yhteistyötä työelämän sekä ammatillisen koulutuksen järjestöjen kanssa. 

Fokusalueeseen kuuluvat seuraavat tutkimusryhmät:

  • Työelämän oppimisympäristöt ja ammatillinen koulutus 
  • Digitaaliset oppimisympäristöt ja digipedagoginen osaaminen 
  • Älykkäät immersiiviset oppimisympäristöt – Kehitämme älykkäitä ja yksilölle personoituja virtuaalisia oppimiskokemuksia koulutus- ja perehdytyskäyttöön.

Hank­keem­me

Ute­lias 2.0

Utelias 2.0 lisää opettajien osaamista mitä tulee XR-teknologioiden, oppimisanalytiikan, tekoälyn, sekä pelimoottorien käytön osaamiseen ja soveltamiseen opetustyössä.

Ota yh­teyt­tä